Fudbal

Peruđa imenovala novog trenera: Vraća se Kozmi nakon 15 godina

Izvor mondo.ba

Naslednik Masima Oda predvodio je početkom ovog veka Peruđu i na evropskoj sceni

Član italijanske Serije B Peruđa vrlo brzo je našla zamjenu za sada već bivšeg trenera Masima Oda, koji je otpušten nakon poraza (0:1) od Venecije.

Umjesto nekadašnjeg defanzivca Milana, Lacija i minhenskog Bajerna i osvajača titule svjetskog šampiona sa "azurima" 2006. godine, na klupu tima sa stadiona "Renato Kuri" dolazi čovjek koji je već komandovao Peruđom – Serse Kozmi.

Ovaj 61-godišnji stručnjak bio je trener Peruđe u periodu od 2000. do 2004. godine, te komandovao ovim klubom u poslednjem učešću na evropskoj sceni, u sezoni 2003-04, kada je Peruđa, zajedno sa Šalkeom i Viljarealom, bila jedan od osvajača tadašnjeg Intertoto kupa, a kasnije nastupila i u Kupu UEFA.

Dugačak je spisak klubova koje je Kozmi trenirao. Ređali su se Pontevekijo, Areco, Peruđa, Đenova, Udineze, Breša, Livorno, Palermo, Leće, Sijena, Peskara, Trapani, Askoli i na kraju Venecija, pa ćemu Peruđa biti prvi klub u karijeri koji je trenirao u dva mandata.

Nakon 19 kola u Seriji B, Peruđa trenutno zauzima osmo, poslednje mjesto koje nakon 38 rundi vodi u plej-of za plasman u Seriju A.  

Tagovi