Fudbal

Igrao je za Nigeriju na Mundijalu u Brazilu, sada se preselio u Ugljevik

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Reprezentativac Nigerije, koji je nastupio u meču protiv reprezentacije BiH na Svetskom prvenstvu 2014, potpisao ugovor sa premijerligašem iz Etno sela Stanišići. Stiglo i pojačanje s Malte.

Poslednjeplasirani tim Premijer lige BiH, Zvijezda 09, angažovala je dva napadača.

Rukovodstvo kluba iz Etno sela Stanišići svesno je da je bilo mnogo mučenja u prvom delu sezone, u kojem je osvojeno tek osam bodova na 19 utakmica, a najveći problem bila je realizacija, s obzirom na toi da su igrači Zvijezde 09 postigli samo 11 golova, što je ubedljivo najmanje u bh. eliti.

S tim u vezi, dogovorena je saradnja sa dva iskusna ofanzivna igrača, a jedan od njih je čak nastupio na Mundijalu u Brazilu 2014. godine, gde je igrao i protiv reprezentacije BiH.

Reč je o krilnom napadaču, Nigerijcu Kristantesu Uzoenjiju Eđikeu (31), koji u Zvijezdu 09 stiže kao slobodan igrač, s obzirom na to da je prethodnih šest meseci bio bez kluba, nakon što mu je istekao ugovor sa južnoafričkim Ajaksom iz Kejp Tauna.

Eđike je u karijeri većinom nastupao na tlu Afrike, za klubove iz Južnoafričke Republike i Nigerije, dok je jedno vreme proveo kao član francuskog Rena.

Za reprezentaciju svoje zemlje odigrao je 21 meč i postigao tri gola, dok mu je nastup protiv "zmajeva" bio jedini na pomenutom Svetskom prvenstvu.

Osim Nigerijca, Zvijezda 09 dovela je i Edina Murgu, koji je do sada nastupa na Malti za tamošnji klub Mosta.

Tagovi