Fudbal

Ibra kaže: Nisam došao da budem maskota, neću da ostajem samo na ime

Izvor mondo.rs

U svom stilu je Ibrahimović pričao na zvaničnoj promociji u svom bivšem klubu

Zlatan Ibrahimović zvanično je danas predstavljen u Milanu, a prilikom promocije je kazao da nikad nije gubio strast prema klubu, ali i da nije došao da bude "maskota" "rosonera".

Ibra ima 38 godina, a ugovor sa Milanom potpisao je na šest mjeseci, sa opcijom na još godinu dana. U prošlom mandatu u ovom klubu, od 2010. do 2012. odigrao je 61 utakmicu i postigao 42 gola.

"Znam šta treba da radim. Zlatan je i dalje ovde", rekao je Ibrahimović.

Njegov poslednji klub bio je LA Galaksi, sa kojim mu je ugovor istekao u novembru.

"Više ponuda sam imao sad sa 38 godina nego kad sam imao 20. Tražio sam još jedan nalet adrenalina da bih dao sve od sebe. Dobio sam još više poziva posle utakmice sa Atalantom (koju je Milan izgubio 5:0). Nisam došao da budem maskota 'rosonera'. Nikad nisam izgubio strast", rekao je Ibra, a onda dodao:

"Ako nešto uradim u ovih šest mjeseci, onda ću ostati. Neću da ostanem ovdje samo zato što sam Ibrahimović. Ne računa se šta sam radio u prošlosti. Mnogo toga imam da dokažem sebi. Izazov je sa mnom, želim da napravim razliku i treba da imam pravu želju i mentalitet".

Ibrahimović je rekao da je Milan napustio zbog "korporativne odluke" 2012. godine.

Novinari su ga pitali i za Kristijana Ronalda, a on je odgovorio: "Dobro je što je tu, dobro je za Seriju A".

Milan je trenutno 11. u Seriji A, sa 21 bodom iz 17 utakmica. Sedmostruki evropski prvak nije osvojio veliki trofej još od 2011. godine, kada je bio šampion Italije.

Milan sledeću utakmicu igra u ponedjeljak protiv Sampdorije.