Fudbal

Potpisao Džek Rodvel: Nekadašnji reprezentativac Engleske oduševio na probi

Izvor mondo.rs

Fudbaler koj ije tokom karijere tri puta nastupao za Englesku, a sa Mančester sitijem ima i titulu u Premijer ligi, našao je novi klub.

Nekada je Džek Rodvel važio za jednog od najvećih talenata u Engleskoj, ali nije uspeo da ostvari sve što mu se predviđalo. Nakon što je skrenuo pažnju na sebe u Evertonu, kupio ga je Mančester siti i tu su stvari krenule po zlu.

Nakon što je osvojio titulu sa tom ekipom, Rodvel se prvo preselio u Sanderlend, a zatim sa tim timom u Čempionšip. Igrao je kasnije i za Blekburn, što mu je, do danas, bio poslednji klub u karijeri. Sada se vraća u Premijer ligu i to u dresu Šefild junajteda.

Džek Rodvel je bio bez kluba od kraja prethodne sezone, odnosno više od pola godina. Nakon što mu je istekao ugovor sa Blekburnom pokušavao je na razne načine da oživi svoju karijeru.

Deo tih pokušaja bio je i odlazak u Italiju, gde je jedno vreme trenirao sa Romom. Nije uspeo da se izbori za ugovor tamo, pričalo se da je Parma zainteresovana da mu pruži šansu, ali se ni to nije desilo.


Sada će, neočekivano, Džek Rodvel ponovo dobiti priliku da igra Premijer ligu. On je predstavljen kao novi igrač najprijatnijeg iznenađenja elitnog fudbalskog ranga u Engleskoj, a potpisao je ugovor do kraja sezone.

Trener ''Oštrica'' Kris Vajlder prezadovoljan je onim što je Rodvel pokazao na probi prethodnih nedelja. Klub se nada da će kompletna papirologija biti završena do vikenda i da će vezista biti na raspolaganju za meč FA kupa.

Momak koji je upisao 21 nastup za mladu reprezentaciju Engleske imaće priliku da se ponovo dokazuje. Druga šansa koju je izborio otkriće nam da li je njegova karijera stvarno u nezadrživom padu ili ćemo Rodvela (28) i u narednim sezonama gledati u Premijer ligi.

Tagovi