Fudbal

Bekam izabrao trenera za svoj novi klub - i nije "faca"

Izvor mondo.rs

Inter Majami angažovao je prvog šefa stručnog štaba pred debitanstki nastup u MLS

Dejvid Bekam još za vreme igračke karijere u Los Anđeles Galaksiju razmišljao je o pravljenju sopstvenog kluba. Deset godina kasnije realizovao je tu ideju i postao jedan od vlasnika kluba Inter Majami, koji će se na proleće 2020. takmičiti u MLS.

Odmah nakon zvanične promocije počele su spekulacije oko toga koga će slavni britanski fudbaler dovesti u tim i kome će poveriti ulogu šefa stručnog štaba.

Verovalo se da će tim sa Floride dovesti nekog trenerskog vuka, veliko i zvučno ime poput Karla Anćelotija, pominjao se i bivši Bekamov saigrač u Real Madridu Santjago Solari, šuškalo se o Dejvidu Mojesu i Tijeriju Anriju, ali niko od njih neće sesti na klupu Inter Majamija.

Bekam je odlučio da mesto prvog trenera poveri Urugvajcu Dijegu Alonsu.

Reč je o stručnjaku koji je do sada radio u Paragvaju, Meksiku i rodnom Urugvaju.

Dva puta je osvojio KONKAKAF Ligu šampiona - sa meksičkim klubovima Pačukom u sezoni 2016/1017 i prethodne sezone sa ekipom Monterej, koju je vodio do pre tri meseca.

Alonso, koji kao i Bekam ima 44 godine, tokom igračke karijere nastupao je u Španiji za Valensiju, Atletiko Madrid, Rasing Santander, Malagu i Mursiju, a potom je bio u Kini i Argentini, pre nego što je 2011. okačio "kopačke o klin" u dresu Penjarola.

Tagovi