Fudbal

Klopov Liverpul fascinantan na "Boksing dej": 4 pobede, gol-razlika 14:0!

Izvor mondo.ba

Fenomenalan učinak Jirgena Klopa u mečevima koji se igraju drugog dana Božića.

Fudbaleri Liverpula u tekućoj sezoni igraju sjajno i samo čudo može da ih spreči da posle 30 godina ne vrate titulu na Enfild.

Od starta sezone Liverpul je u Premijer ligi odigrali 18 utakmica i ostvario 17 pobeda, uz samo jedan remi, po čemu je jedini neporaženi tim u domaćem šampionatu u svim ligama "petice".

Sadašnjom generacijom Liverpula, koja je aktuelni evropski šampion, maestralno komanduje nemački stručnjak Jirgen Klop, koji, interesantno, kao trener sadašnjeg lidera elitnog ranga engleskog fudbala nije ispustio nijedan bod u mečevima koji su se igrali na ''Boksing dej'', a da stvari budu još interesantnije, engleski velikan nije primio gol ni na jednom meču pod njegovom komandom drugog dana Božića!

Naime, Klop je u Liverpul stigao u oktobru 2015. godine, te je bio učesnik četiri kola koja su se igrala na "Boksing dej". U decembru 2015. i 2019. godine Liverpul je u praznične dane igrao protiv Lestera, trijumfovao rezultatima 1:0 i 0:4, a u međuvremenu je Klopova mašinerija 2017. i 2018. godine pregazila Svonsi (5:0) i Njukasl (4:0).

Dakle, u mečevima koji se tradicionalno igraju 26. decembra, Liverpul je, za vreme Klopove vladavine, postigao 14 golova, a nije primio nijedan!

Takođe, 27. decembra 2017. godine Liverpul je nadigrao Stouk rezultatom 4:1.

Fascinantno!

Tagovi