Fudbal

O Zlatanovom povratku u Milan: Ovo su detalji ugovora...

Izvor mondo.rs

Čuveni napadač vraća se na "San Siro", a brzo je izašlo u javnost na kakve uslove saradnje je pristao.

Dilema više ne postoji - Zlatan Ibrahimović (38) vratiće se u Evropu posle epizode u Los Anđeles Galaksiju i obući će dres Milana, za koji je igrao u sezoni 2011/12.

Iako klub i igrač još nisu potvrdili ovaj transfer, vijest da se Šveđanin vraća na San Siro objavio je pouzdani italijanski novinar Đanluka Di Marcio, pa bi bilo veliko iznenađenje ako Ibra ne zaigra za "roso-nere".

Italijanski mediji brzo su saznali i zanimljive detalje ugovora.

Zlatan Ibrahimović potpisaće šestomesečni ugovor i za to će dobiti tri miliona eura, uz mogućnost da saradnja bude produžena za još sezonu. Navodno je dogovoren i uslov za produžetak ugovora, na osnovu broja njegovih golova i asistencija.

Povratak u mnogo snažniji fudbal od američkog biće veliki izazov za Ibrahimovića, ali i test na kojem će se vidjeti da li je u stanju da u 39. godini igra na tako visokom nivou.

U svakom slučaju, i pred njim i pred Milanom je veliki posao, jer ekipa Stefana Piolija već veoma zaostaje za ekipama koje se bore za izlazak u Evropu sledeće sezone. U ovom trenutku, poslednjeplasirani u toj grupi je Kaljari, a on "beži" osam bodova novom Ibrahimovićevom timu.