Fudbal

Počela nova era Arsenala: Obamejang slavio gol Bornmutu kao titulu!

Izvor mondo.rs

I način na koji je napadač iz Gabona proslavio izjednačenje protiv Bornmuta dovoljno govori o trenutnom statusu "tobdžija".

Španski stručnjak Mikel Arteta seo je na klupu Arsenala i prvi put vodio ekipu u premijerligaškoj utakmici. Svoj prvi samostalni meč na klupi "tobdžija" pamtiće po remiju.

Bornmut - Arsenal 1:1 (1:0)

Na stadionu "Din Kort" prvi su pogodili domaći, golom Dena Goslinga iz peterca u 35. minutu, čime su nagovestili još jedan kiks ekipe koja prolazi kroz velike probleme.

Ipak, izjednačenje i bod gostiju doneo je Pjer-Emerik Obamejang, golom posle odbijene lopte u 63. minutu, a njegovo oduševljenje tim pogotkom iznenadilo je mnoge.

Jeste Premijer liga najintenzivnije ligaško takmičenje na svetu, jeste Arsenal u velikim problemima, ali se od centarfora nekadašnjeg šampiona ipak nije očekivalo takvo oduševljenje zbog izjednačujućeg gola protiv trenutno 16. tima na tabeli.

U svakom slučaju, bio je to njegov 12. gol ove sezone i bio je dovoljan za bod. Domaćima je do kraja poništen pogodak zbog ofsajda, a gosti nisu iskoristili velike šanse u kojima su se našli Aleksandr Lakazet i Džo Vilok, pa je konačan rezultat ostao 1:1.

Na taj način, ekipa španskog menadžera će posle njegovog prvog meča ostati u sredini tabele, na 11. poziciji.