Fudbal

“Možemo da uradimo što niko nije”

Autor mondo.me

Nikola Rakojević je najbolji trener u Crnoj Gori, rekordni četvrti put, a vjeruje da “minus osam” u odnosu na Budućnost nije nedostižno

Izvor: Mondo/Ana Božović

Dileme nije bilo što se tiče Fudbalskog saveza Crne Gore - makar kada je u pitanju strateg godine - Nikola Peco Rakojević je rekordni četvrti put proglašen za najboljeg trenera u Crnoj Gori.

Titula šampiona, plasman u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, drugo mjesto tokom jeseni - sve je to bilo na Pecovoj strani.

Ovo je nagrada svih nas u klubu - igrača prije svih, saradnika u stručnom štabu koji su stajali iza svake moje odluke, rukovodstva, a posebno navijača, koji su uvijek bili uz tim. Iza nas je, prije svega, sjajno evropsko ljeto - jer, igrati dobro, i to protiv takvih klubova, je nešto što me je po mom mišljenju u dovelo od ovoga”, rekao je Rakojević.

Iskusni strateg iz Nikšića je dobio 45 glasova, ispred bivšeg trenera Budućnosti Branka Brnovića kojem je pripalo 20 i trenera Iskre Aleksandra Nedovića sa 11.

Nikšić je ljetos živio za fudbal i to je ono sto bih volio da bude svake nedjelje. Očekujem da fudbalska 2020. bude bolja od druge polovine 2019”, poručio je Rakojević, čija Sutjeska na polusezoni ima osam bodova manje od lidera Budućnosti.

“Mislim da može da bude, jer ako smo mogli u jednom momentu da napravimo razliku, možemo i da uradimo neko što niko nije do sada - da nadoknadimo zaostatak. Moramo da vjerujemo”.

Možda ce vas zanimati

Tagovi