Fudbal

Novi MATADOR stiže u Madrid: Edinson Kavani se obećao Atletiku!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Napadač Pari Sen Žermena je izgleda blizu prelaska u prestonicu Španije.

Urugvajci baš vole Atletiko Madrid! Dijego Godin je postao klupska legenda, Hose Himenez polako uživa sve bolji status, dok je Dijego Forlan nagovestio svetla vremena na tadašnjem "Visente Kalderonu".

Sada je, kako stvari stoje, došao red na Edinsona Kavanija!

Napadač Pari Sen Žermena bi već u januaru mogao da postane igrač Atletiko Madrida!

Kako navodi pouzdani "Di Marcio", Kavani ima 32 godine i ugovor mu ističe na leto 2020. godine, a Atletiko već ima dogovor sa igračem oko dolaska u klub.

Ipak, neće Atletiko čekati leto, već Kavanija žele već u januaru. Isti izvor navodi da se Kavani već obećao "jorgandžijama" i da će, kada se dva kluba dogovore oko visine transfera, potpisati trogodišnji ugovor!

Atletiko bi mogao da od početka 2020. godine pregovara direktno sa Kavanijem oko njegovog dolaska u klub 1. jula, kao slobodnog igrača, ali im je potreban sada. Dijego Kosta se povredio, golovi nikad ne dolaze tek tako ekipi Dijega Simeonea i rasni golgeter bi to mogao da reši.


PSŽ bi tako dobio bar nekakvu zaradu od prodaje Kavanija, a Atletiko bi u tom slučaju pokušao da se reši pojedinih igrača, kako zbog brojčanog stanja u prvom timu, tako i zbog plate Urugvajca koja će biti dosta visoka.

"Di Marcio" u izveštaju o dogovoru Kavanija i Atletika podseća da vicešampion Španije i dalje planira da dovede Nemanju Matića iz Mančester junateda.

Kavani je u svojoj karijeri postigao preko 330 golova i sada bi u nešto poznijim godinama mogao da bude napadačko rešenje za Atletiko, tim koji će se u Ligi šampiona suprotstaviti evropskom šampionu Liverpulu.