Fudbal

Granit Džaka skida i traku i dres Arsenala u januaru

Izvor mondo.rs

U danu kada je novi menadžer Mikel Arteta odgledao dosadnu utakmicu sa Evertonom, mediji u Nemačkoj najavili su Džakin januarski "kambek" u Bundesligu iz koje je otišao na leto 2016. kao as Borusije iz Menhengladbaha

Granit Džaka (27) počeo je sezonu kao kapiten Arsenala, a mogao bi da je završi kao najskuplje plaćeno pojačanje u istoriji Herte.

Mreža "Sky Germany" objavila je da se klub iz Berlina sprema da postavi novi rekord transferom vrednim 40 miliona evra za fudbalera kojeg je smenjeni menadžer "tobdžija" Unai Emeri letos postavio za kapitena i potom iz prvog reda kraj aut linije odgledao njegov nezaboravni (i neoprostivi) sukob sa krcatim tribinama "Emirejtsa".

Posle psovke upućene navijačima Arsenala, skinutog i bačenog dresa na putu ka tunelu tog 27. oktobra u remiju sa Kristal Palasom, sve je izvesnije da će Švajcarac albanskog porekla posle kapitenske trake skinuti i dres kluba iz Londona.

U danu kada je novi menadžer Mikel Arteta odgledao dosadnu utakmicu sa Evertonom, mediji u Nemačkoj najavili su Džakin januarski "kambek" u Bundesligu iz koje je otišao na leto 2016. kao as Borusije iz Menhengladbaha za 45 miliona evra, na insistiranje Arsena Vengera.

Jedno vreme bio je drugi najskuplji fudbaler u istoriji kluba iz Mesuta Ozila, a uskoro bi mogao da postane daleko najskuplji igrač u istoriji Herte, koja je prošlog leta platila 20 miliona evra za Dodija Lukebakija iz Votforda i tako "za duplo" pomerila prethodni rekord - 10 miliona evra za Valentina Lazara iz Salcburga godinu dana ranije.