Uživo

Dejan Stanković: Hvala Miloju, boriću se kao LAV, Murinjo pao u nesvijest!

Novi trener crveno-bijelih Dejan Stanković energično govorio na konferenciji za medije i posebno se zahvalio čovjeku koga je naslijedio - Vladanu Milojeviću.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

***konferenciju iz minuta u minut pratite klikom na karticu razvoj događaja***

Crvena zvezda posle dvije i po godine ima novog trenera!

Vladan Milojević odlučio je da napusti stadion "Rajko Mitić" ovog decembra posle izuzetno uspješnog mandata koji je "skratio" za šest mjeseci, objašnjavajući da je time želio da svom nasledniku omogući prostor da "skocka tim" za nove evropske izazove koje klub očekuju od ljeta...

Taj naslednik je Dejan Stanković (41), legendarni fudbaler Crvene zvezde, koji je danas predstavljen na zvaničnoj konferenciji za medije - i prvo se zahvalio baš čovjeku koji mu je ostavio mjesto.

"Zvezda me je prije 20 godina poslala u misiju da se vratim ovde. Stavila me je ovdje umjesto velikog lafa i trenera - Vladana Milojevića. Vidjeli ste fotografiju... Nisam vidio nigde da trener koji odlazi dočeka trenera koji dolaze", kazao je Dejan Stanković koji se potom osvrnuo na priče da mu je ovo prvi klub u karijeri i da nema potrebnog trenerskog iskustva.

"Kažete, nemam iskustva? Za ta dva sata sa Milojevićem sam dobio dovoljno za cio život. Hvala mu još jednom, hvala ti kao zvjezdašu! Utabao si stazu za mene. Mogao si ostati do juna, ali si mi dao šansu da u naredna sa četiri mjeseca zajedno sa klubom napravim jedan pobjednički tim sa velikom željom i duhom".

Uskoro opširnije...

Izvor mondo.rs
13:26

Kraj!

Završena je konferencija za medije, tok "pressa" pročitajte ispod!

13:23

Pregovori?

Zvezdan Terzić je preuzeo mikrofon...

"Mitar Mrkela mi je još u januaru rekao da Milojević razmišlja o odlasku, tenzija je trajala dan-dva, nismo više razgovarali o tome. Posle nekog perioda rekao sam svojim ljudima da će taj dan doći i da se moramo pripremiti za taj dan. Rekao sam da popričamo sa Vidićem i Stankovićem, da li ih interesuje povratak u Srbiju, obojica su završavali profi licence. Poklopile su se kockice sa Dekijem i iznenađen sam bio posle tog prvog razgovora od njegove strasti. Za 25 minuta je imao monolog, ostao sam frapiran. Rekao sam svima da dugo nisam video takvu energiju. Mislio sam da ako ode Miloje - treba da nam bude prvi pik" 

13:21

O izjavi Sava Miloševića!

"Čuo sam se sa njim, vidjeli smo se sinoć, podijelili smo mnogo na terenu i van terena. Jedino ćemo u derbiju otvoriti i zatvoriti zagradu na derbiju, tad nećemo biti prijatelji. Baš mi je drago što se dvije legende vraćaju u srpski fudbal..."

13:20

Sinovi u Zvezdi?

Ponovo je zazvonio telefon na promociji, a Deki se već šali s tim. 

Upitan je da li će njegovi timovi odmah preći u Zvezdu iz Intera, na šta je kazao da Aleksandar i Filip, možda jednog dana to i učiniti.

13:19

Mladi igrači?


"Znam kako sam se osjećao kada sam protiv Zvezdana Terzića debitovao na Marakani, tako da će kod mene imati prostora za omladinsku školu. Osloniću se na "B" tim, sigurno će biti mjesta za naše igrače..."

13:19

Italijan kao kondicioni?

"Ja polu Srbin, pola Italijan? Ne, ja sam 100% Srbin"

"Da, trenutno sam u pregovorima sa Italijanom oko stručnog štaba. Tu je i jedan naš momak, a možda budu obojica. Možda samo jedan. Sve to u dogovoru sa mojim klubom to ćete znati do 28. decembra".

13:17

"Hoćeš da se promijenimo da vidiš kakva je emocija ovde? Haha"

"Svako ko je odrastao ovdje zna kakve su ovde emocije. Stavićemo ih sa strane i gledaćemo u realnost. Što ih je manje - trezvenije ću razmišljati o terenu"

13:17

Stanović o "onoj" izjavi!

"Izgradiću svoj stil. Radio sam sa mnogim trenerima, od mnogih sam zamislio svašta... Od Žozea karakter, od Mihe neodustajanje. To su neki motivi".

"Znam zašto sam se sklanjao sa trenerskog posla, familija mi je najvažnija, dok je fudbal 00-24. Nije bitno šta sam govorio juče, nego šta ću reći juče. Ubjeđivao sam sebe da neću biti trener, ali me je to čekalo iza ugla..."

13:15

Deki o Murinju!

"Nije Viber, nego Whatsapp", našalio se Deki.

"To je grupa sa svima koji su osvojili tripletu. Pao je u nesvijest Murinjo. Rekao je, Deki ti? Dugo sam pričao sa njim, kao i sa Sinišom Mihajlovićem. Obojica su mi poželjeli sreću. Savjet? Mogu sve da pitam za savjet, svaki je dobrodošao".

13:12

"Moji saradnici su Dušan Gašić, Dragan Milošević, Miloš Milojević i Nenad Milijaš, dok će kondicioni trener uskoro..."

"Ima puno igrača, jedva čekam da radim, da uradim prvi trening i onda ću mirno da vodim Crvenu zvezdu", kazao je Dejan Stanković uz aplauz.

13:11

DEJAN STANKOVIĆ!

"Lijepo vas je vidjeti u ovolikom broju!

Da se zahvalim klubu, legnedanima i navijačima što sam ovdje. Zvezda me je prije 20 godina poslao u misiju da se vratim ovdje. Stavila me je ovde umjesto velikog lafa - Vladana Milojevića. Vidjeli ste fotografiju... Nisam video nigdje da trener koji odlazi dočeka trenera koji dolaze. 

Kažete, nemam iskustva, ali za ta dva sata sa Milojevićem sam dobio dovoljno za cio život. Hvala mu još jednom, hvala ti kao zvjezdašu, kao zvjezdaš zvjezdašu se zahvaljuem.

Utabao si stazu za mene. Mogao si ostati do juna, ali si mi dao šansu da u naredna sa četiri mjeseca zajedno sa klubom napravim jedan pobjednički tim sa velikom željom i duhom.

Hvala i mojoj familiji. Ništa ne bih napravio ni u jednom aspektu života. Hvala legendama kluba, prijateljima i hvala onima što vjeruju i ne vjeruju, igrao sam fudbal, profesionalno, radio sa velikim trenerima i igračima. Imam svoje mentore i ljude koji vjeruju u mene, a ja ću vam pokazati da sam došao u klub sa velikim obavezama.

Obećavam da ću se boriti kao LAV!"

13:08

MITAR MRKELA

"Od najranijih dana je disao u ovom klubu, rano je otišao u insostranstvo. On je veliki lider, posjeduje strast i pretpostavljam da će je prenijeti svojim igračima. Radio je sa najvećim trenerima na svijetu i stekao iskustvo, vjerujem da će ga preneti svom klubu i da će Zvezda sa njim krenuti u modernu i dobru budućnost".

"Dejane, sve najbolje, sa srećom!"

13:07

Zvezdan Terzić!

"Poštovani mediji i prijatelji, novi trener Zvezde je Dejan Stanković".

"Veliki igrač, veliki sportista, veliki čovjek i nadam se veliki trener. Prije pet godina je završio igračku karijeru i počeo je da se edukuje i radi na sebi. Prije par meseci smo Mitar Mrkela i ja razmišljali o trenutku kada Vladan Milojević ode, to je realnost koja nas je očekivala, razgovarali smo o Dejanu Stankoviću i Nemanji Vidiću. To su ljudi koji su obilježili srpski fudbal i potrebni su Crvenoj zvezdi".

"Ja sam se prijatno iznenadio kada sam posle prvog telefonskog razgovora vidio koliku želju Dejan Stanković ima da pomogne Zvezdi. Donijeće strast i energiju".

"Ne bih dužio, ostaje mi samo da mu poželim mnogo sreće i uspjeha. Ugovor je potpisan na dvije i po godine, a nadam se da će to trajati i duže. Deki, dobro došao, to jest dobro se vratio kući".

13:04

Aplauz!

Uz aplauz prisutnih novinara i navijača Dejan Stanković stigao je u Medija centar Zvezde.

12:55

Ozbiljna gužva u Medija centru Crvene zvezde...

Svi čekaju Dekija!

Izvor: MONDO/Jovan Terzić

12:40

12:19

Stanković u #SveU16!

Legendarni kapiten "orlova" bio je gost MONDO podkasta "Sve u 16" tokom kog je govorio o mnogobrojnim detaljima iz karijere...

Imate vremena taman da poslušate prije promocije!

12:18

Karijera kroz slike!

Trajala je gotovo dve decenije.

Bila je neverovatna i uzbudljiva, a kao nagrada došli su mnogobrojni trofeji u Italiji.

Ipak, Dekiju je najdraži deo karijere onaj u domovini.


12:15

Dobro došli u MONDO live!

Ostanite uz naš portal, pratićemo uživo promociju novog trenera Crvene zvezde.

Ako ste iole pratili medije ovih dana - onda sigurno znate da je to Dejan Stanković koji se posle angažmana u UEFA, kao i uloge pomoćnika i tim-menadžer, odnosno trenera u mlađim kategorijama, odlučio na samostalni posao šefa stručnog štaba.

Promocija počinje u 13 časova, ostanite uz naš portal.

Ukratko

  • Dejan Stanković biće predstavljen na konferenciji u 13 časova.
  • On je nekadašnji kapiten Crvene zvezde za koju je igrao od 1995. do 1998. godine.
  • U igračkoj karijeri nastupao je još za Lacio i Inter.
  • Za sada ima skromno trenersko iskustvo pošto je radio samo kao pomoćnik Andree Stramaćonija u Udinezeu, kao tim-menadžer Intera i od skoro kao trener mlađih kategorija Intera.
  • Na klupi Zvezde naslijediće Vladana Milojevića.
učitaj još +