Fudbal

"Marakanu i Zvezdu napustio je bez pozdrava: Princ sa Neretve selektor BiH!

Izvor mondo.rs

Dušpan Bajević definitivno je nasledio Roberta Prosinečkog na klupi Bosne i Hercegovine.

Izvor: MN Press

"Zmajevi" su dobili selektora!

Robert Prosinečki nije ispunio zadatak na klupi Bosne i Hercegovine. Hrvat je, posle neuspešnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020, smenjen, a ne njegovo mesto danas je i definitivno postavljen Dušan Bajević.


Bosna i Hercegovina od subote ponovo ima selektora. Legendarni "Princ sa Neretve" preuzeo je "zmajeve" i kao prvi cilj na novom poslu biće mu plasman na šampionat Starog kontinenta preko baraža.

Bosna će u polufinalu B Lige nacija igrati protiv Severne Irske, dok se u drugom meču sastaju Slovačka i Republika Irska.

Bajević je dobio jednoglasnu podršku na sednici Izvršnog odbora NFS BIH. U karijeri je vodio AEK, Olimpijakos, PAOK, Aris, Omoniju i Atromitos. U periodu od 2006. do 2007. trenirao je Crvenu zvezdu, ali se njegov boravak na stadionu "Rajko Mitić" završio neslavno.

Bajević je u 72. minutu utakmice protiv Vojvodine (0:3), posle povika navijača sa severne tribine crveno-, napustio klupu i otišao u svlačionicu.

"Čin nije dostojan renomea Crvene zvezde i to, bez obzira na sve, nije smelo da se dogodi jer je klub iznad svakog pojedinca. Lično sam razočaran ovakvim gestom. Šta je trebalo da uradi Rafa Benitez iz Liverpula kada je gubio na poluvremenu od Milana u finalu Lige šampiona (0:3)? Verovao je i na kraju pobedio", rekao je posle utakmice Dragan Stojković, tadašnji predsednik Zvezde.

Rođeni Mostarac je 10. decembra napunio 71 godinu.


Tagovi

BiH