Fudbal

"Gardijanovih" 100 najboljih: Mesi je suveren, Tadić tek 27, glasao i MONDO

Izvor mondo.rs

Zvezda Barselone dobila još jednu nagradu za igrača godine, kapiten Ajaksa jedini srpski fudbaler na listi.

Na kraju svake godine dodeljuju se prestižne nagrade za najbolje fudbalere sveta. Nakon "FIFA The Best" nagrade usledila je Zlatna lopta "Frans fudbala", a sada je došao na red i izbor britanskog "Gardijana".

Britanski list je u velikom glasanju izabrao 100 najboljih fudbalera za 2019. godinu, a u glasanju je svog predstavnika imala i redakcija MONDA.

Titulu najboljeg fudbalera sveta u njihovom izboru poneo je Lionel Mesi i to vrlo ubedljivo. "Gardijan" ističe da je Mesi bio daleko ispred svih, da je već dobio šestu Zlatnu loptu, kao i da je bio "zlatna kopačka" Evrope u sezoni 2018/19.

Na drugom mestu je završio defanzivac Liverpula Virdžil van Dajk, dok je trećeplasirani njegov saigrač Sadio Mane. Na četvrtom mestu je Kristijano Ronaldo, kojem je ovo najlošiji plasman u izborima "Gardijana" (nagrada ustanovljena 2012. godine), dok je peto mesto zauzeo i treći igrač iz redova klupskog šampiona Evrope - Mohamed Salah.

Donju polovinu TOP 10 popunjavaju Kilijan Mbape (Pari Sen Žermen), RobertLevandovski (Bajern Minhen), RahimSterling (Mančester siti), Alison (Liverpul) i Frenkide Jong (Ajaks/Barselona).

Od igrača iz Srbije jedino mesto na listi zaslužio je Dušan Tadić, doduše tek na 27. poziciji. Od igrača iz regiona tu su Jan Oblak (24. mesto), Luka Modrić (45), Miralem Pjanić (50) i Samir Handanović (98). Celu listu možete da pogledateOVDE.

U glasanju britanskog lista učestvovalo je čak 239 glasača iz 63 zemlje. Među najvećim imenima koji su glasali nalaze se Brazilac Ziko, Havijer Zaneti, Dimitar Berbatov, Nuno Gomeš, Grafite... Veliku većinu glasača čine novinari iz čitavog sveta, a novinar MONDA Nebojša Marković predstavljao je našu redakciju.

Ovako je, između ostalog, glasao naš novinar: 1. Lionel Mesi, 2. Sadio Mane, 3. Virdžil van Dajk, 4. Dušan Tadić, 5. Robert Levandovski.

Kako se vama čini "Gardijanova" lista najboljih fudbalera u 2019. godini?

Tagovi