Fudbal

Tragedija na Trinidadu: Poginuli reprezentativac, djevojka i dva prijatelja

Izvor mondo.rs

Fudbaler koji je nastupao u Finskoj i za selekciju Trinidada i Tobaga, iskubio je život u saobraćajnoj nesreći.

Krilni fudbaler sa Trinidada i Tobaga, Šedon Vinčester, poginuo je u saobraćajnoj nesreći zajedno sa još tri osobe. Ovaj fudbaler, koji je do sada nastupao za SJK iz Finske, bio je dugogodišnji rperezentativac svoje zemlje.

Od debija u nacionalnom dresu 2010. godine, Vinčester je upisao 23 nastupa za reprezentaciju. Njegova klupska karijera je takođe bila zanimljiva, pošto je igrao na nekoliko kontinenata.

Šedon Vinčester je rođen 1992. godine i od malih nogu je pokazivao zainteresovanost za fudbal. Pored klubova iz rodne zemlje, u kojima je počeo karijeru, igrao je u Vijetnamu, Finskoj, Meksiku i Azerbejdžanu, pre nego što se još jednom vratio u Finsku.

Iza sebe je ostavio ćerku od tri godine, a u saobraćnoj nesreći je poginula i njegova djevojka. U vozilu su se nalazila još dvojica muškaraca i niko od njih nije preživio.

Pretpostavlja se da je, nakon udarca u banderu, automobil u kom su se nalazili zahvatio požar, od kog nisu uspjeli da se spasu.

Nakon smrti reprezentativca Trinidada i Tobaga, tvitovima su se oglasili fudbalski savez te zemlje, ali i FIFA, svjetska kuća fudbala.

Vinčester je u seniorskoj reprezentativnoj karijeri postigao šest golova na 23 meča, računajući i het-trik protiv Haitija. Prethodne sezone, u dresu SJK-a, upisao je 11 nastupa i postigao jedan gol.