Fudbal

Mnogo BUKE oko El Klasika, malo fudbala: Real bolji od Barse, ne i za GOL!

Izvor mondo.rs

Fantastičan ambijent na "Nou Kampu" nisu opravdali fudbaleri dva tima koji su sve vreme delovali rezervisano. Ipak, Real Madrid je ostavio bolji utisak, postigao je i gol iz ofsajda, ali Barsa se ipak izvukla...

Možda smo očekivali previše!

U čak 243. epizodi rivalstva Barselone i Real Madrida nije bilo golova (0:0), nismo videli ni uobičajen spektakl, nije toliko "prštalo" ni od energije, uprkos tome što je sa tribina "Nou Kampa" atmosferu pravilo više od 90.000 ljudi, koji su u jednom trenutku čak i prekinuli meč ubacivanjem lopti s porukama za nezavisnost Katalonije.

Može se reći da je "kraljevski klub" bio bolji rival, posebno u prvom poluvremenu, međutim nisu iskoristili svoje šanse pred golom Ter Štegena i propustili su šansu da pošalju poruku Barseloni.

Ta poruka trenutno glasi da igraju bolji fudbal od svog najvećeg rivala, iako je malo ko to očekivao pred početak sezone, a dve ekipe trenutno su izjednačene na vrhu Primere sa po 36 bodova, što i nije tako mnogo posle 17 kola.



BARSELONA: Ter Štegen - Semedo (od 55. Vidal), Pike, Lengle, Alba - Rakitić, De Jong, Roberto - Mesi, Grizman (od 82. Fati) i Suarez.

REAL MADRID: Kurtoa - Karvahal, Ramos, Varan, Mendi - Kazemiro, Valverde (od 80. Modrić), Kros - Isko (od 80. Rodrigo), Bejl i Benzema.

Meč sudi Ernandez Ernandez.

IZ MINUTA U MINUT:

- Menja sada i Valverde - da vidimo šta može Ansu Fati!



- Zidan uvodi Rodriga i Modrića za poslednjih deset minuta. Izašli su Valverde i Isko.

- PONIŠTEN GOL! Garet Bejl je na drugoj stativi sačekao idealan pas Ferlana Mendija sa levog boka, pogodio je bez problema, ali kada se okrenuo da proslavi video je da je sudija podigao ofsajd zastavicu...

Velšanin nije bio u ofsajdu, ali njegov saigrač koji mu je asistirao jeste. To je potvrdila VAR tehnologija i poništila gol Realu.


- BEJL!
Najbolja šansa za Real posle kontre Valverdea, dobio je Velšanin loptu iskosa sa leve strane, šutirao je oštro u 68. minutu, ali to ide pored gola!

- Retko kada možemo to da kažemo, ali ovoga puta je Leo Mesi krivac što Barsa ne vodi. Očajno je primio loptu od Grizmana, omogućio igračima Reala da ga sustignu, pa je tako Kurtoa ostao netestiran u najopasnijem napadu Barse u ovom poluvremenu.

- Navijači su na teren ubacili lopte, ali to ne vidimo u direktnom prenosu...


- Dva tima izjednačena su u posedu lopte, a Ernesto Valverde, primetivši da gubi na sredini terena, odlučio je da u igru uvede Artura Vidala koji stoji kraj aut-linije. Očekivalo se da to bude umesto Rakitića, ali ovoga puta ulazi umesto Semeda.

- To je to od prvog poluvremena! Pogledajte galeriju...


- Valverde ponovo u finišu poluvremena pokušava da ugrozi Ter Štegena, ali Nemac ovo hvata. Drugi žuti karton za Barselonu dobija Klemen Lengle.

- Barselona definitivno bolja u drugom delu prvog poluvremena pošto je ponovo bila blizu postizanja gola. Sada se u karakterističnom stilu iz drugog plana "ubacio" Đordi Alba, gađao je dalji ugao gola Kurtoe, ali lopta ide pored stative!



- Navikli smo da je Suarez uvek "prljav" kada igra protiv Reala, a to je sada najbolje osetio Kazemiro koga je Urugvajac zgazio na petu.

- Odmah uzvraća Valverde - jak šut, ali pored gola Ter Štegena!

- Najbolja šansa za Barsu do sada u 30. minutu kada je Mesi imao šut sa sedam-osam metara, ali je Ramos izbacio skoro sa gol-linije!

- Mora se reći da je Real Madrid bolji za sada. Konkretniji su u napadu, pa smo u razmaku od nekoliko sekundi videli dve intervencije Ter Štegena. Znatno opasniji bio je šut Kazemira sa preko 30 metara koji je naterao Nemca na veliku odbranu!

- Ivan Rakitić dobija prvi žuti karton, a sve je "vatrenije" na terenu.


- Sporno! U 20. minutu Rafael Varan pada u kaznenom prostoru Barse, nema penala!

- Prvu šansu na utakmici imao je Kazemiro posle kornera, ali uspeo je Lengle da spase gol svog tima i da izbaci loptu sa gol linije.

- Utakmica je počela!



- Promena u startnoj postavi Barselone - umesto najavljenog Busketsa počinje Rakitić, a za sada nema informacija da li je u pitanju povreda...



- Nije teško pogoditi za koga navija Luka Dončić večeras.



- Ovo je trenutak kada je autobus sa igračima Real Madrida stigao pred "Nou Kamp" ispred koga je nekoliko hiljada demonstranata koji se zalažu za nezavisnost Katalonije.

Tagovi