Fudbal

Miha ima važnu poruku: Donirajte, ja više ne mogu!

Izvor mondo.rs

Srpski stručnjak je imao šta da kaže o svojoj bolesti, preventivi, ali i planovima za 2020. godinu.

Siniša Mihajlović je prisustvovao Božičnom slavlju koje njegov klub Bolonja organizuje svake godine u pred novogodišnje praznike, a na tom okupljanju poslao je snažnu poruku svima prisutnima.

Popularni "Miha" je govorio o svojoj bolesti i situaciji o kojoj se nalazi, a na momente je i dirnuo sve prisutne.

"Borba protiv leukemije ide dobro, pokušavam snagu da crpim iz drugih ljudi. Mislimo kako je porodica bitna, naravno, ali... Mi, zapravo, i ne težimo da je napravimo takvom. Sve dok čovjek ne dođe u situaciju poput moje, onda shvati da je postojanje stabilne porodice neophodno", rekao je Mihajlović.

Jasno je poručio svima šta je potrebno da čine.

"Koštana srž spasava živote, zato donirajte ako ste u mogućnosti. Nažalost, ja ne mogu više - donirajte. Sa sigurnošću vam kažem, na taj način dajete nekome život i to je najljepša stvar koja postoji na svijetu. Zahvalan sam doktorima, ali i kompletnom osoblju bolnice. Da mi se ovo desilo prije 25 godina, teško da bi mi bilo pomoći, ali sada su istražovanja napredovala i zahvaljujući tome, strašna bolest kao ova s kojom se ja borim je izlječiva", rekao je trener Bolonje, a prenosi "Kurir".

"Prevencija je fundamentalna. Kontrolišite sebe, jer je to od velikog značaja. U Italiji ne ulažemo dovoljno, zaostajemo za zemljama na sjeveru, za SAD, za Njemačkom. Potrebno je da se to promijeni."

Igrači i čelnici Bolonje su aplauzom pozdravljali Mihajlovićeve reče. On se kratko osvrnuo na i pomoć koju je dobio od svih iz kluba.

"Srećna okolnost u svemu ovome jeste što sam proširio porodicu. Zahvaljujem Bolonji, počevši od predsjednika, a i cijeloj upravi, osoblju, igračima, ljekarima, radnicima u sportskom centru, baštovanima... Ukratko, svima! Svi su mi pokazali naklonost. Nadam se da ćemo u 2020. imati bolje rezultate od desetog mjesta Serije A, ali i sve zavisi od predsjednika", zaključio je Mihajlović.