Fudbal

Ništa od duela braće Matić u Ligi Evrope: Možda je šansa u osmini finala

Autor Goran Arbutina Izvor mondo.rs

Fudbaler kiparskog APOEL-a Uroš Matić nadao se duelu protiv starijeg brata, ali želja mu se ni ovog puta nije ispunila. Evo šta je rekao o žrebu Lige Evrope, Partizanu, polusezoni na Kipru...

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Žrebom u Nionu određeni su parovi šesnaestine finala Lige Evrope u kojem ćemo gledati nekoliko zanimljivih duela.

Derbi ove faze biće duel Olimpijakosa i Arsenala, ali "prštaće" i u duelima Bajera iz Leverkuzena i Porta, Ajntrahta i Salcburga, a neizvesno će biti sigurno i u duelu Šahtjora i Benfike.

Žreb je bio nova prilika da se spoje braća Matić, ali to se ipak nije desilo.

Nemanja će sa Mančester junajtedom igrati protiv Briža, dok će Uroš i njegov APOEL na megdan švajcarskom Bazelu.

"Iskreno, želeo sam duel sa bratom, bila bi to lepa utakmica za porodicu, ali nije isključeno da se sretnemo u osmini finala. Naravno, moramo da se potrudimo da prođemo u naredni krug", prokomentarisao je Uroš Matić u izjavi za MONDO.

Njegov APOEL igraće protiv Bazela, koji je grupnu fazu završio na prvom mestu ispred Hetafea, Krasnodara i Trabzona.

"Znam mnogo toga o Bazelu i on definitivno nije slučajno tu gde jeste. Bazel je jak tim i vrlo nezgodna ekipa, ali imamo dosta vremena da se pripremimo i da pokušamo da ostvarimo dobar rezultat. Mi smo imali spor početak sezone, ali smo uhvatili ritam u pravom trenutku i napravili dobar rezultat za naš klub. Verujem u prolaz dalje, ali svakako da će biti velika borba protiv Švajcaraca", rekao je Matić.

Njegov stariji brat Nemanja i Mančester junajted za protivnike je dobio Briž, koji je igrao grupnu fazu Lige šampiona i završio treći iza ekipe PSŽ i Real Madrida. Uprkos promenjivim i neubedljivim igrama "đavola" Uroš je uveren da će ekipa sa Old Traforda eliminisati Belgijance.

"Mančester junajted je velika ekipa i kada nije u formi oni su favoriti. Mislim da imaju prednost u odnosu na Belgijance, nadam se da će biti tako i da ćemo imati okršaj APOEL - Mančester u narednoj rundi", rekao je Uroš.

"Đavoli" su do nokaut faze stigli preko grupe u kojoj je igrao i Partizan. Crno-beli bili su blizu plasmana u nokaut fazu, ali ih je primljeni pogodak u sudijskoj nadoknadi za 2:2 sa AZ Alkmarom u Holandiji koštao evropskog proleća.

"Partizan je pokazao da se i u Srbiji igra lep fudbal. Igrali su hrabro i na kraju nedostajalo je malo sreće da se nađu u šesnaestini finala i da igraju sa LASK-om", ocijenio je Matić.

Uroš Matić ima vrlo dobru polusezonu u APOEL-u koji je formalno peti u kiparskom prvenstvu sa deset bodova zaostatka za Omonijom, ali ima čak četiri utakmice manje. Srpski fudbaler postigao je po gol u prvenstvu, kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligi Evrope.

"Imali smo težak raspored zbog Evrope, jer smo jedini klub sa Kipra koji igra evropsko takmičenje. Zbog toga je kostur ekipe uglavnom odmarao u domaćem prvenstvu, mada pored tog gola imam i četiri, pet asistencija tako da sam zadovoljan kako se stvari odvijaju. Volim da igram evropske utakmice, potrudiću se da 'pojačam' statistiku u Evropi i nadam se da ćemo da doguramo što dalje“, zaključio je Uroš Matić u razgovoru za MONDO.