Fudbal

Lampard analizira Bajern i priseća se prošlosti: Morali smo protiv velikana

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Fudbaler Čelsija će u prvoj rundi nokaut faze Lige šampiona odmeriti snage sa Bajernom, a Frenk Lampard ima istoriju susreta sa tim timom.

Žreb u Nionu je spojio neke zanimljive parove, a navijači Čelsija i Bajerna ne mogu biti srećni zbog ishoda izvlačenja kuglica. Repriza finala iz 2012. godine doneće nam dva meča velikih rivala.

Sada će na klupi tima iz Londona sedeti Frenk Lampard, čovek koji je ranije imao priliku da igra protiv bavarskog giganta. Jedna od najvećih legendi Čelsija dobro se seća tih susreta.

Dvomeč koji će biti odigran na proleće mnogo će značiti menadžeru Čelsija. Iako mu je ovo prva godina na trenerskoj poziciji u klubu, već je uradio sjajne stvari, a kao kruna toga došao je okršaj sa starim poznanikom.

''Znali smo ovo čim smo prošli grupnu fazu. Preostali su samo jaki protivnici, morali smo da igramo protiv nekog velikana. Žreb je težak, ali je dobar. Imamo istoriju susreta sa Bajernom, ali će ovi mečevi biti drugačiji. bićemo spremni za taj izazov'', rekao je nekadašnji kapiten ''Plavaca''.

Čelsi i Bajern su se tokom prethodnih petnaest godina sastali četiri puta. Prvi put još 2005. godine, u četvrtfinalu Lige šampiona, a zatim 2012. u finalu istog takmičenja i godinu dana kasnije u Superkupu Evrope.

Frenk Lampard je kao igrač bio učesnik svakog od ta četiri susreta. Tokom dvomeča sa Bavarcima koji je Čelsi prošao je tri puta bio strelac, u finalnom meču su na Bajernovom stadionu momci iz Londona stigli do ''ušatog'' pehara, a u Superkupu je pogodio sa bele tačke u penal seriji, što nije bilo dovoljno za trofej.

Predvodniku nove generacije Čelsija, koja će biti dodatno pojačana u januaru, ovi mečevi će izazvati posebna sećanja. Uglavnom lepa, pošto je do sada imao uspeha protiv nemačkog tima.

Ekipa Čelsija je do nokaut faze stigla sa druge pozicije u svojoj grupi, iza prvoplasirane Valensija. U toj grupi su bili i fudbaleri Ajaksa, koji su na veliko iznenađenje, završili takmičenje već u grupnoj fazi. Bajern je u grupi sa Crvenom zvezdom, Olimpijakosom i Totenhemom imao svih šest pobeda. Po tome su jedinstveni u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

Tagovi