Fudbal

Vejn Runi ne odustaje: I u ovim godinama mogu u Premijer ligu

Izvor mondo.rs

Nekadašnji napadač Mančester junajteda veruje da još dovoljno dobar za najjači rang.

Bivši reprezentativac Engleske od januara će postati igrač i pomoćni trener u drugoligašu Derbi Kauntiju s ambicijom da taj klub vrati u englesku elitu.

Runi je u subotu s tribina gledao poraz svog novog kluba. Derbi je u Čempionšipu poražen od Milvola (0:1), a do kraja sezone im uopšte neće biti lako. Derbi se nakon 22 kola nalazi na 16. mestu sa 26 bodova.

"I dok sam bio u Evertonu osetio sam da mogu da igram u Premijer ligi, ali drugi ljudi su doneli odluku o tome. Sada mi je cilj da vratim Derbi Kaunti u Premijer ligu i nadam se da ću ponovo tamo nastupati. Rajan Gigs je igrao u kasnim tridesetim u Premijer ligi, a Geret Beri kaže da to želi da učini i s 40 godina. S pravim timom oko sebe mogao bih igrati u Premijer ligi", rekao je Runi.

On planira nakon igračke karijere da se bavi trenerskim poslom, ali veruje da ima još mnogo toga da ponudi na terenu. Tako će od januara, pored uloge u stručnom štabu, biti na raspolaganju seniorskom timu Derbija.

"Važno je razumeti fudbal. Nije stvar u trčanju u krug, već u upotrebi glave za igranje utakmice. Ponekad se to izgubi, jer ne postigneš toliko golova ili nešto drugo. Dva tima za koja sam igrao u Premijer ligi su bili Mančester junajted i Everton. Sada sam u Derbiju, i nadam se da ću igrati u Premijer ligi s njima", optimista je Runi.

Sjajni napadač je ušao u istoriju "crvenih đavola" kao najbolji klupski strelac svih vremena s 253 gola u svim takmičenjima. Tokom karijere u dresu Evertona i Junajteda u Premijer ligi je postigao 208 golova i drugi je strelac u istoriji. Ispred njega je nedostižni Alan Širer, koji je mreže u engleskoj eliti tresao čak 260 puta.

Poslednjih godinu i po dana proveo je u američkom DC Junajtedu. Tokom igranja u Americi, Runi je na 52 meča upisao 25 golova i 14 asistencija. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 120 utakmica i postigao 53 gola.

Tagovi