Fudbal

Povratak na mesto koje vodi u plej-of: Cedevita Olimpija savladala Krku

Izvor mondo.rs

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su Krku u poslednjem meču 11. kola ABA lige.

Ekipa koja je prethodnog leta nastala fuzijom timova iz Zagreba i Ljubljane, pobedom (72:56) nad drugim predstavnikom Slovenije, obezbedila je sebi skok na treće mesto na tabeli.

Meč koji je odigran u Ljubljani obeležio je mali broj postignutih poena gostujućeg tima, kao i oporavak domaćina od poraza u Podgorici u prethodnoj rundi.

Krka je dobila samo prvi period meča koji je odigran u Stožicama, a i u njemu su imali samo dva poena prednosti. Tokom narednih 30 minuta košarke, dominirao je tim stvoren da osvoji ovo takmičenje.

Već u drugoj deonici je Cedevita Olimpija postigla 27 poena, preokrenuvši rezultat pre odlaska na veliki odmor (40:31). Prednost je rasla i u ostatku meča, a najmanje efikasan je bio poslednji kvartal susreta.

Cedevita Olimpija se ovom pobedom popela na treće mesto regonalne lige, sa skorom od osam pobeda i tri poraza. Identičan učinak imaju drugoplasirani Partizan i trećeplasirana Primorska, timovi sa jednom pobedom manje od lidera. Na čelu tabele je ekipa Budućnosti.

Najefikasniji igrač susreta u Ljubljani bio je Kouzi, plejmejker gostujućeg tima, sa 17 postignutih poena. Njega je pratio saigrač Džons sa 11 poena i devet skokova, kao i Lapornik koji je susret završio sa osam poena i sedam skokova.

Kod domaćina posebno se istakao, još jednom ove sezone, Marko Simonović. Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac Srbije je ubacio 16 poena, a pogodio je četiri trojke iz sedam pokušaja. Hopkins ga je pratio sa poenom manje, a Murić je dodao 12 poena.

Jaka Blažič je susret završio sa sedam postignutih poena, a Majk Cirbes uopšte nije ulazio na ovom meču. Dvojica srpskih košarkaša u redovima Krke, Jošilo i Rakićević, nisu imali značajniji učinak.

Rezultate i tabelu nakon 11. kola ABA lige pogledajte na linku.