Fudbal

Dankan Ferguson ponizio tinejdžera od 30 miliona: ''Samo sam trošio vreme''

Izvor mondo.rs

Privremeni trener Evertona je uveo mladog Italijana u igru, pa ga izveo samo 18 minuta kasnije.

Fudbaleri Evertona su, pod komandom Dankana Fergusona, ponovo ostali neporaženi. Nakon što su savladali Čelsi, uspeli su da remiziraju protiv Mančester junajteda.

Meč na Old Traford završen je 1:1, a Evertonu su ova četiri boda dragocena. Ferguson bi njima mogao da kupi poverenje uprave, ali ono što je uradio danas Moizu Kenu biće tema i narednih dana.

Everton je do prednosti došao autogolom Lindelofa, još u 36. minutu meča. Tu prednost su uspevali da očuvaju sve dok mladi Grinvud nije doneo poravnanje domaćem timu, u 77. minutu.

Fergusonova druga izmena na meču, u 70. minutu susreta, bio je ulazak Kena. Tamnoputi Italijan je zamenio Bernarda, a delovalo je da je pred njim nešto više od dvadeset minuta igre.

Ipak, nije bilo tako. Privremeno rešenje na klupi Evertona i njihova klupska legenda je u 88. minutu izveo iz igre momka koji je očarao fudbalsku Evropu u dresu Juventusa.

''Imao sam nekoliko napadača na klupi, a neko je morao da izađe. Bilo nam je potrebno da potrošimo malo vremena. Nije izašao zbog loše igre. Nemam ništa protiv njega lično, ovo nije sukob'', rekao je nakon utakmice Ferguson.

Istina, nekadašnji napadač ''Karamela'' je na tom trenutku na klupi imao trojicu napadača. Pored mladog Gordona, bili su tu iskusniji Tosun i Nijase, koji je i dobio priliku umesto Kena.

Moiz Ken je pažnju fudbalske javnosti privukao u dresu Juventusa. On je rođen u Italiji, za koju i nastupa u reprezentativnom fudbalu, a roditelji su mu iz Obale Slonovače.

Pored kratke pozajmice u Veroni, Everton je njegov treći klub u seniorskoj karijeri. On je u klub iz Liverpula stigao za 30 miliona evra, a u toku sezone je jednom propustio meč svog tima iz ''disciplinskih razloga''.