Fudbal

Everton mora da traži dalje: Emeri rekao NE!

Izvor mondo.rs

Doskorašnji trener Arsenala neće se preseliti u Liverpul.

Čelnici Evertona će morati da se okrenu nekim drugim rešenjima. Po izveštajima koji su kasno sinoć stizali iz Engleske, Emeri nije zainteresovan za taj posao.

Nakon što je tim iz Liverpula otpustio Silvu i nakon što je Emeri dobio otkaz u Arsenalu, mnogi su pomislili da će se dogoditi njihova saradnja. Izveštaji u prethodnom periodu govorili su o tome.

Ali, po svemu sudeći, Španac neće sesti na klupu ''Karamela''. On je, nakon što mu je ponuđeno da preuzme Everton, odbio takvu mogućnost.

Pored toga što je zahvalio na ponudi ekipi sa ''Gudisona'', Emeri je imao dobio i dva poziva iz Kine. Obe ponude sa Dalekog istoka su odbijene, a Španac ima svoje razloge za to.

Unai Emeri želi da u narednom periodu preuzme ekipu u kojoj bi mogao da se bori za trofeje i da ih osvaja u velikoj meri, što mu ovakvi klubovi ne nude kao opciju.

Španac je tokom prethodnih šest godina, radeći u Sevilji, PSŽ-u i Arsenalu, vodio te timove na blizu 400 mečeva. Sa ekipom Sevilje je osvojio tri trofeja u Ligi Evrope, dok je timu iz Pariza doneo sedam trofeja.

Tagovi