Fudbal

Berbatov tvrdi: Mančesteru nije potreban novi špic!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Bivši reprezentativac Bugarske smatra da klub za koji je nekada nastupao ima sasvim dovoljno talenta u napadu.

Očekuje se da tim sa ''Old Traforda'' bude veoma aktivan na ''pijaci'' ovog januara. Jedan napadač je otišao prethodnog leta, a Ole Gunar Solskjer je tada procenio da je to odličan posao za klub.

Mančester junajted planira da u zimskom prelaznom roku pojača napad nakon što nije uspeo da dovede zamenu za Romelua Lukakua koji je ovog leta prešao u Inter i u kojem briljira. S obzirom na to da je na 20 utakmica u svim takmičenjma postigao 12 golova, Belgijanac je pronašao formu.

Britanski mediji već dugo pišu da bi Junajted u svoje redove mogao da dovede mladu zvezdu Salcburga Erlinga Brauta Holanda, koji sa samo 19 godina teroriše protivničke golmane (28 golova na 22 utakmice u svim takmičenjima) ili Marija Mandžukića.

Ipak, ima i onih koji smatraju da ''crvenim đavolima'' u ovom trenutku nije potreban novi ofanzivac.

Jedan od njih je bivši golgeter tima sa Old Traforda Dimitar Berbatov, koji je izjavio da bi bila velika greška angažovanje novog igrača u fazi napada.

"Mislim da Junajtedu uopšte ne treba novi napadač. Markus Rašford će biti sve bolji, a zanima me kako će napredovati Entoni Marsijal i mladi Mejson Grinvud. Junajted trenutno ima dovoljno talenata u napadu, a dovođenje pojačanja poput Holanda i Mandžukića bi moglo uneti nemir u svlačionicu i obeshrabrilo bi sadašnje napadače.'', istakao je bivši napadač.

Bugarski fudbaler je karijeru završio 2018. godine u Indiji, nastupajući za Kerala Blasters. Pre toga je ime gradio u Bajeru, Totenhemu, Fulamu, Monaku i PAOK-u, dok je tim iz Mančestera najveći u njegovoj karijeri.

Sa ove tačke gledišta, on smatra da postoji samo jedno rešenje koje bi popravilo napad Solskjerovog tima. Pošto nije siguran da je takav transfer moguć, opominje klub da se ne zaleti previše u januaru.

''Jedino pravo pojačanje za Junajted bi bio Hari Kejn, ali mislim da taj transfer nije lako realizovati pa je bolje sačekati
", kazao je Berbatov.

Berbatov je u Mančesteru igrao od 2012. do 2014. godine gdje je u 149 nastupa upisao 56 golova i 27 asistencija. Sa Junajtedom je osvojio dve šampionske titule, Liga kup, dva Komjuniti šilda i jedno Svetsko prvenstvo za klubove.