Fudbal

Parma u raskoraku: Spremili se za Napoli, a Gatuzo će promijeniti sistem

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Tifozi kluba sa San Paola očekuju mnogo od Gatuzovog rada u gradu pod Vezuvom, a takvog mišljenja su i pojedini treneri u Seriji A, konkretno – strateg Parme Roberto d'Aversa.

Đenaro Gatuzo je pola godine bio bez posla, odbio je ponude 18 klubova, a potom je odlučio da sedne na klupi Napolija. Njih očekuje iscrpna borba kako bi na kraju sezone mogli da se pohvale učešćem u Ligi šampiona naredne sezone.

Tifozi kluba sa San Paola očekuju mnogo od Gatuzovog rada u gradu pod Vezuvom, a takvog mišljenja su i pojedini treneri u Seriji A, konkretno – strateg Parme Roberto d'Aversa.

Upravo će protiv tima sa stadiona ''Enio Tardini'' Gatuzo sutra debitovati na klupi Napolitanaca, a D'Aversa je uveren da će ''Rino'' promeniti način igre svoje ekipe.

''Mislim da će igrati po sistemu 4-3-3. Istražio sam kako je Napoli igrao do sada, ali za nas je bitnije da kao ekipa odigramo dobru utakmicu'', kazao je D'Aversa novinarima uoči meča protiv Napolija.

Đenaro Gatuzo je na klupi tima iz Napulja nasledio svog nekadašnjeg učitelja Anćelotija. Karlo je otkaz u Napoliju dobio nakon poslednjeg meča u grupnoj fazi Lige šampiona, kada je sa tom ekipom obezbedio prolaz u nokaut fazu.

Ranije tokom trenerske karijere, nekadašnji zadnji vezni Milana je radio u Sionu, gde je bio igrač-trener, a zatim u Palermu, OFI-ju sa Krita i Pisi. Povratak u Milano mu je doneo posao u akademiji slavnog kluba, kasnije je bio na čelu prvog tima, a posao u Napoliju će mu biti najteži izazov.

Drugačiji trenerski put ima Roberto d'Aversa. Ovaj nekadašnji vezista je pre PArme vodio samo jedan klub u kariejri, ali se u Seriji A dosta dobro snalazi. Sutra će mu, ipak, biti teško. Istakao je da je uvek teško igrati protiv velikih klubova kakav je Napoli.

''Biće nam sigurno dosta teško, posebno zbog činjenice da igramo u gostima i na stadionu gde je uvijek užarena atmosfera. Ipak imamo velike ambicije da odigramo odlično protiv moćne ekipe'', kazao je trener Parme.

Posle 15 odigranih kola Serije A, Napoli je na 7. poziciji sa 21 bodom, koliko ima i osmoplasirana Parma. Tako će ova dva tima odigrati pravi mali derbi, utakmicu koja može mnogo da donese bilo kom od timova.

Inter je lider sa 38 bodova, Juventus je drugi s 36, a Lacio treći sa 33 osvojena boda. Poslednje mesto koje vodi u Ligu šampiona trenutno drži iznenađenje sezone, ekipa Kaljarija, dok je Roma petoplasirana sa istim brojem osvojenih bodova. Sledi Atalanta, a zatim i dva tima koji će odmeriti snage u Napulju ovog vikenda.

Tagovi