Fudbal

Pobeda nije mogla da ublaži tugu: Crno-beli i dalje utučeni zbog AZ-a

Izvor mondo.rs

Fudbaleri Partizana ubedljivom pobedom spustili zastavu na Ligu Evrope za ovu sezonu, ali nisu bili raspoloženi posle utakmice.

Izvor: MN Press

Dve pobede i dva remija, odnosno ukupno osam bodova, nisu bili dovoljni Partizanu za prolaz u šesnaestinu finala Lige Evrope.

Bili su crno-beli blizu cilja, ali su u poslednjih nekoliko minuta gostovanja u Holandiji primili dva gola od AZ Alkmara i ispustili važne bodove (2:2).

Taj remi uticao je da duel poslednjeg kola sa Astanom u Beogradu nema rezultatski značaj, ali su igrači Partizana smogli snage da se ubedljivom pobedom 4:1 oproste od svojih navijača za 2019. godinu.

Videlo se na licima Bojana Ostojića i Zorana Tošića dok su davali izjave za RTS da ih i dalje boli rezultat iz Holandije.

"Nezadovoljan sam zbog prethodne utakmice protiv AZ-a, jer se nismo plasirali u narednu fazu", priznao je štoper crno-belih i dodao:

"Pokazali smo kvalitet i da možemo da se nosimo sa svima".

Iznenađujuće dobra poseta bila je u četvrtak uveče na stadionu Partizana. Oko 15.000 gledalaca došlo je podrži fudbalere protiv gostiju iz Kazahstana.

"Partizanu je svaka utakmica bitna i uvek je željan pobeda, što se pokazalo i večeras. Opet smo prikazali napadački fudbal, jeste da primamo čudne golove, ali šta je tu je. Zahvalio bih se publici", zaključio je Ostojić svoje izlaganje.

I iskusni Zoran Tošić nije bio previše raspoložen uprkos pobedi.

"Lepo je kada se pobedi na kraju takmičenja. Bila je ovo poslednja utakmica pred našim navijačima u ovoj godini i sigurno smo srećni, ali i žao nam je zbog rezultata iz Holandije. Igrali smo fantastično protiv Astane i publika može da bude zadovoljna. U prethodnih nekoliko meseci ove 'veće' utakmice su izvlačile najbolje iz nas. Bili smo na visokom nivou i ovaj put", kratak je bio vezista crno-belih.

Tagovi