Fudbal

Održana sjednica IO FS BiH: Selektora još nema, ali tu je HODOGRAM

Izvor mondo.ba

Evo o čemu su raspravljali članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Iako je goruće pitanje kada će fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dobiti novog selektora, na sjednici Izvršnog odbora održanoj u četvrtak nije izabran naslednik Roberta Prosinečkog, niti se o ovoj tački uopšte raspravljalo, tako da su "zmajevi" i dalje bez "kormilara".

Redovna 43. sjednica Izvršnog odbora održana je u Sarajevu, predsjedavao je predsjednik Elvedin Begić, a prisustvovali su joj svi članovi IO FS BiH i članovi Odbora za posredovanje i savjetovanje: Dušan Bajević i Sead Kajtaz.

Kako su iz Saveza saopštili, napravljen je plan aktivnosti za imenovanje selektora reprezentacije, kao i "hodogram priprema za utakmice baraža".

Pitate se šta je hodogram?

Priznajemo, i nama je bila potrebna pomoć Google-a, pa smo saznali da je riječ o "razrađenom planu, odnosno slijedu radnji prilikom nekog organizovanog procesa".

Na sjednici su još razmatrani izvještaji utakmica mlade, omladinske i ženske reprezentacije, dok je utvrđen i "plan testiranja, praćenja i evaluacija antropološkog statusa i situacione efikasnosti igrača reprezentativnih selekcija BiH".

Takođe, bilo je riječi i o finansijskoj situaciji i marketinškim aktivnostima Saveza.