Fudbal

Gdje će NAJTRAŽENIJI špic Evrope? Već je razgovarao sa Njemcima...

Izvor mondo.rs

Tinejdžer iz Norveške zaludio je Evropu i sada bira ponude. Navodno je već putovao u dva grada u Njemačkoj.

Centarfor Red Bul Salcburga Erling Braut Haland, trenutno je najtraženiji i "najjeftiniji" napadač Evrope, sa izlaznom klauzulom od "samo" 25 miliona eura.

Bez obzira na to što je to ogroman novac, pravila današnjeg tržišta i njegov nevjerovatni talenat čine ga zaista mnogo skupljim od te svote i čini se da će austrijski prvak mnogo više i zaraditi.

Sin nekadašnjeg veziste Mančester sitija, Lidsa i Notingem Foresta Alfa Ingea Holanda, uspio je da se potpuno afirmiše za manje od godinu dana u klubu i sa samo 19 godina. Zato se velikani već trkaju za njegov potpis, a čini se da će u toj trci pobijediti njemački klubovi...

Britanski list "Gardijan" objavio je u četvrtak da je Holand već bio na razgovorima u Borusiji Dortmund i u Red Bul Lajpcigu, klubu koji praktično vodi isti vlasnik (gazda Lajpciga je kompanija "Red Bul", a Salcburga Ditrih Matešic, suosnivač i vlasnik 49 odsto akcija te kompanije).

"I jedan i drugi klub snažno se trude da dovedu Holanda u januaru, s tim da Lajpcig ima povoljniju situaciju zbog iste kompanije koja je vlasnik. Igrač ima ugovorenu opciju odlaska za 25 miliona eura, ali Salcburg procenjuje da će mladi Norvežanin koštati do 60 miliona eura", objašnjeno je u tom tekstu.

Očekivano, Holand želi da pređe u klub u kojem će imati minutaže i značajnu ulogu, a u tim sredinama će sigurno to dobiti.