Fudbal

Englez u jednoj rečenici opisao "Maksimir": To je spomenik korupciji!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Stadion zagrebačkog Dinama ne prestaje da šokira posetioce iz inostranstva. I predsednika UEFA poručuje: "Ovo je najlošiji stadion u Evropi, uradite nešto!".

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Bez dileme, stadion zagrebačkog Dinama bio je i ostao jedan od najružnijih u bivšoj Jugoslaviji i Evropi.

Taj objekat u maksimirskoj šumi je poslednjih godina i decenija rekonstruisan, ali stara izreka kaže: "Što se grbo rodi, vreme ne ispravi". Dakle, ni svi ti radovi nisu pomogli da stadion Dinama iz Zagreba izgleda bar malo lepše.

U sredu uveče je na "Maksimiru" odigrana utakmica Lige šampiona Dinamo - Mančester siti, a pojedini navijači engleskog kluba nisu mogli da sakriju šok i iznenađenje.

Evo šta je jedan od njih rekao portalu Index.hr: "Stadion je užasan, ali to je ionako više spomenik korupciji u ovoj zemlji, zar ne?".

Čovek je objasnio u jednoj rečenici.

I prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandar Čeferin, koji se smrzavao u loži maksimirskog stadion, imao je zamerke na izgled objekta.

"'Maksimir' je najlošiji stadion u Evropi. Sredite nešto", poručio je on domaćinu.

Evo šta je sve rekao u susretu sa čelnicima Dinama: "Mogu da kažem da mi se ovde sviđa baš sve osim stadiona. Mislim da je ovo najlošiji stadion u Evropi u ovom nivou takmičenja. Morate da rešite nešto što pre. Znam da su razlike u budžetu velike, Dinamo od TV prava ne zaradi ništa, a klubovi u Engleskoj dobiju 150 miliona funti dok vi nemate krov i zato je jasno da Dinamo rezultatski pravi čudo. Ali i ovo morate da rešite kako biste krenuli napred".

Predsednik Dinama Mirko Barišić uveravao je da hrvatski šampion namerava da pravi novi stadion.

"Spremni smo da gradimo, ali želimo da osiguramo određene uslove i vlasništvo. Jasno nam je da bez stadiona nema napretka, verujem da ćemo najkasnije za četiri godine ovde imati novi stadion, na istom ovom mestu. Tražićemo i pomoć od UEFA da dobijemo pravi stadion koji zadovoljava sve uslove", rekao je on.

GOLOVI SA UTAKMICE DINAMO - MANČESTER SITI 1:4

Tagovi