Fudbal

Korini objasnio zašto se vratio u Brešu - u pitanju su emocije.

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

"Boli kada vas otpuste, ali vratio sam se zbog odgovornosti", rekao je Korini nakon povratka na klupu Breše, na kojoj će ponovo sarađivati sa "trenerožderom".

Nakon loših rezultata ekipe Euđenio Korini je prošlog meseca dobio otkaz i doveden je Fabio Groso, ali bivši reprezentativac sa ne baš mnogo trenerskog iskustva nije uspeo da pokrene ekipu. Breša je upisala nova tri poraza uz gol razliku 0:10 i Groso je završio svoj mandat na klupi ovog kluba, a uprava se odlučila da vrati Korinija.

"Ovo je vrlo emotivan dan, pun zadovoljstva. Hvala svim navijačima, zbog toplog prijema osećam još veću odgovornost prema njima i timu, iako nam rezultati ne idu u prilog. Proći ćemo zajedno sve teškoće. Nismo mogli da postignemo konstantnost, ali mislim da ćemo nakon mog povratka rešiti neke probleme zbog kojih sam morao da odem“, rekao je Korini na svom "predstavljanju".

On je dodao da je uveren da će tim dobro odreagovati, jer je mnogo radio da se dočepa Serije A, a, kako je ocenio, potrebno je da ponovo „postane hrabar i gladan, da ponovo pronađe sebe“.

Nakon što ga je otpustio prošlog meseca, predsednik Masimo Selino izjavio je da mu nikada ne bi dao posao da je znao da je iz Breše. To nije ništa prema čestim problemima koje pravi ovaj, da ga blago nazovemo, ekscentrični rukovodilac. Ovo mu je bila sedma smena trenera od kada je 2017. kupio Brešu, a koliko u ponedeljak se pravdao da nije i ne može biti rasista "jer je katolik"?!

Na pitanje kako je nakon svega Korini pristao da se vrati odgovorio je:

"Zvali su me u nedelju i rekao sam da moram da razgovaram sa predsednikom jer je ostalo nerešenih stvari. Jednostavno nismo bili usklađeni, nekada smo razgovarali normalno, a nekada smo bili potpuno udaljeni. Da, pitao sam se kako bih reagovao da me pozovu. Boli kada te otpuste i loše se osećaš kada gledaš nekog drugog na klupi. Vratio sam se zbog odgovornosti prema ovoj ekipi i spreman sam za borbu", poručio je Korini.

Navijači nisu dobro prihvatili Grosa i praktično su sve vrijeme bili uz Korinija, jer ih je on uveo u Seriju A, pa su se i kada je dobio otkaz mogli videti transparenti podrške Koriniju.

"Odajem priznanje Fabiju, on je bio moj saigrač. Nisam mogao da dolazim na utakmice, jednostavno to je bilo previše bolno za mene, gledao sam ih kasnije, a ono što sam vidio ću da analiziramo. Ne znam šta će biti, ali najvažnije je da verujemo u sebe. Ako ne rizikujemo, gubimo momentum i duh koji nas je na kraju krajeva doveo do Serije A“, istakao je novi-stari trener Breše.

Breša trenutno zauzima poslednje mesto na tabeli sa samo sedam bodova iz 13 utakmica. Ispred nje su SPAL sa devet i Đenova sa deset, dok je prva van opasne zone Sampdorija sa 12 bodova. Breša ima i utakmicu manje.

Tagovi