Fudbal

Pjanić: Žao mi je Ronalda, nije navikao da ne pobjeđuje

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Reprezentativac BiH ne diže prašinu po pitanju Juventusovog bodovnog zaostatka za Interom i osvrće se na Ronaldov neodlazak na ceremoniju dodele Zlatne lopte.

Juventus je u prošlom kolu Serije A ispustio lidersku poziciju i predao je Interu, koji, zahvaljujući kiksu ''stare dame'' u meču sa Sasuolom (2:1) i vlastitom trijumfu nad SPAL-om (2:1), ima bod više u odnosu na osmostrukog uzastopnog šampiona Italije.

Ipak, vezista ''bjankonera'' Miralem Pjanić, koji je sinoć izabran u idealnu postavu Kalča za sezonu 2018-19, ne želi da stvara preteranu tenziju po pitanju činjenice da je njegov tim u ovom trenutku drugi na tabeli.

''Nismo čak ni na polovini sezone, već smo igrali sa mnogim jakim timovima'', rekao je Pjanić sinoć u Milanu, na dodeli priznanja najboljima u italijanskom fudbalu u prošloj takmičarskoj sezoni.

''Samo smo jedan bod iza Intera, ne deset! Žao nam je što smo ispustili bodove u nedelju, ali sezona je duga, ima još da se igra, i Inter pruža odlične partije kao i mi. Nastojimo da pobedimo u svakoj utakmici, uz želju da idemo napred iz dana u dan. Prvi cilj je bio plasman u nokaut fazu Lige šampiona, sledeći je Superkup Italije, a onda sledi borba za vrh u ligi i trka za Skudeto'', poručio je reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Ipak, verivatno i zanimljivija je njegova izjava o Kristijanu Ronaldu.

U isto veče kad je održana dodjela nagrada najboljima na tlu Italije, u Parizu se održavala ceremonija dodjele ''Zlatne lopte'', koju je, po šesti put, u svojoj karijeri ''zgrabio'' Lionel Mesi.
Znajući da neće svrgnuti Luku Modrića sa trona, "CR7" se nije pojavio u ''gradu svjetlosti'' već u ''gradu mode'', gdje je dijelio podijum sa saigračem iz Juventusa.

''Ronaldo nije naviknut na to da ne pobeđuje i ne dobija glavne nagrade. Žao mi je Kristijana - najbolji je već godinama. Uradio je toliko stvari u fudbalu i dostigao mnogo toga'', rekao je Pjanić tim povodom.