Fudbal

Kjelini je Ronaldova PR služba: Prošle godine su mu ukrali Zlatnu loptu!

Izvor mondo.ba

Interesantna izjava italijanskog defanzivca i saigrača Portugalca.

Na sinoćnoj svečanosti u Parizu, Zlatna lopta za 2019. godinu dodeljena je Lionelu Mesiju - po šesti put u njegovoj karijeri.

Preuzeo je tako legendarni Argentinac tron od hrvatskog reprezentativca i člana ''kraljevskog kluba'' Luke Modrića, koji, prema rečima defanzivca Juventusa Đorđa Kjelinija - tu nagradu nije ni zaslužio!

Naime, stub odbrane ''stare dame'' rekao je da je njegov trenutni saigrač u torinskom klubu Kristijano Ronaldo, koji je sinoć izabran za najboljeg igrača i napadača Serije A u prošloj sezoni - ''pokraden'' prilikom prošlogodišnje dodele Zlatne lopte!

''Kristijano je pokraden jer je Real Madrid želeo da ne osvoji Zlatnu loptu, što je bilo pomalo čudno'', rekao je reprezentativac Italije koji zbog teške povrede kolena mora da pauzira do marta 2020. godine.

''Ove sezone je sve to bilo više izbalansirano. Uz dužno poštovanje, Modrić ni u svojoj najboljoj sezoni u karijeri nije zaslužio to priznanje. To je bio signal iz Reala, koji je želeo da kao vlasnika tog priznanja ne vidi Ronalda'',istakao je Kjelini, aludiravši na Ronaldov prelazak iz Madrida u Torino u prelaznom roku nakon osvajanja njegove poslednje Lige šampiona sa Realom.

Kjelini smatra da je dodela te Zlatne lopte Modriću bila "osveta" Reala svojoj nekadašnjoj prvoj zvezdi.

''Jeste i Luka Modrić osvojio Ligu šampiona, ali ako gledamo po toj logici stvari, onda je ove godine za dobitnika Zlatne lopte trebalo da bude izabran Virdžil van Dajk, a prošle možda Antoan Grizman, Pol Pogba ili Kilijan Mbape zbog odličnih igara na Svetskom prvenstvu i osvajanja titule. Modrićev izbor nije imao smisla''.

Nakon sinoćneg izbora, Lionel Mesi je prestigao Kristijana Ronalda po broju osvojenih Zlatnih lopti.