Fudbal

Počela licitacija: Zvezda hoće Topića, Čumića, Lasickasa?

Izvor mondo.rs

Crveno-beli planiraju podmlađivanje tima tokom zime.

Izvor: MN Press

Još četiri utakmice ostale su fudbalerima Crvene zvezde do zimske pauze, od kojih će posebno važna biti 11. decembra u Atini, protiv Olimpijakosa.

Od tog duela crveno-belima zavisi hoće li i na proleće igrati u Evropi. Ako ne izgube, hoće.

Ipak, bez obzira na epilog pomenutog gostovanja, u Zvezdi planiraju a podmlade tim za prolećne izazove i pojedine igrače pripreme za sledeću sezonu, kada će po novom pravilu svaki tim morati da ima dvojicu mlađih od 21 godine u startnoj postavi.

Imaju na "Marakani" nekoliko talenata iz sopstvenog pogona koje planiraju da promovišu u prvotimce, ali su odlučili i da dovedu neke koji već imaju superligaško iskustvo.

Reč je o defanzivnom vezisti Vojvodine, Mirku Topiću (18 godina), napadaču Radničkog iz Niša, Nikoli Čumiću (21) i, pišu Večernje novosti, desnom beku Voždovca, koji može da igra i kao krilo, Justasu Lasickasu (22).

Angažovanje litvanskog reprezentativca, međutim, najviše zavisi od toga hoće li i koliko biti smanjen broj stranaca, kojih je trenutno osmorica.

O mogućim odlascima igrača bez srpskog pasoša tokom zimskog prelaznog roka već smo pisali.

Sva tri igrača imaju važeće ugovore sa svojim klubovima, tako da će Zvezda morati da plati određeno obeštećenje za njihove transfere.

Topić je "vezan" za Vojvodinu do leta 2021. godine. Ove sezone je odigrao devet utakmica u prvenstvu Srbije, a prošlog vikenda je postigao i svoj prvi gol, u pobedi protiv Rada (2:1).

Čumić je, takođe, pre par dana upisao prve golove, pošto je bio dvostruki strelac za Radnički u goleadi protiv Javora (7:0). On je odigrao 11 utakmica ove sezone u Superligi, a ugovor sa Nišlijama - među koje je stigao prošle zime iz Metalca - potpisao je do januara 2022.

Lasickas se posle sezone u Zemunu (2017/18), u koji je stigao iz Žalgirisa, oprobao u poljskoj Jagieloniji, a u Voždovac je došao letos kao slobodan igrač i potpisao do kraja juna 2022. godine. U 16 utakmica dao je jedan gol, u remiju sa TSC-om (2:2).