Fudbal

Bajević u dvostrukoj ulozi: Bira selektora BiH, a i ON u trci!

Izvor mondo.rs Izvor mondo.ba

Legendardni Dušan Bajević član je komisije FSBIH koja treba da predloži novog selektora, ali vrlo je moguće da upravo on preuzme tu funkciju.

Izvor: MN Press

Danima se nagađa o imenu novog selektora reprezentacije BiH posle odlaska Roberta Prosinečkog, a Izvršni odbor BIH zadužio je Zvjezdana Misimovića, Seju Kajtaza, Dušana Bajevića i Munira Talovića da predlože novog kandidata.

Ipak, ispostavilo se da je upravo Bajević jedan od glavnih kandidata za klupu.

"Ne treba žuriti s odlukom o novom selektoru, ali što se mene tiče tu sam, želim da pomognem 'zmajevima'. Doći ću tokom decembra u Bosnu i Hercegovinu, u Sarajevo, i razgovaraćemo. Samo polako, moramo se izvući iz ove krize", poručio je Bajević iz Atine za "Radio Sarajevo".

Nekadašnji golgeter mostarskog Veleža, atinskog AEK i reprezentacije Jugoslavije, kasnije uspešan trener u više grčkih klubova, potvrdio je da je bilo razgovora.

"Ne bih komentarisao igru. Iz FS BiH još nisam dobio zvaničan ponudu, bilo je razgovora, ali još nisam zvanično odgovorio. I ja bih voleo da Bosna i Hercegovina ode na EURO, ali sve ćemo to moći da analiziramo kada dođem u Sarajevo", dodao je Bajević.

"Lepo je kada navijači o tebi pohvalno govore. Znam da bi i oni voleli da BiH ode na Evropsko prvenstvo, i sve ćemo učiniti da to i ostvarimo”, rekao je legendarni "Princ sa Neretve".

Bajević je osvojio devet titula šampiona Grčke sa ekipama AEK i Olimpijakos, četiri Kupa Grčke (AEK, Olimpijakos, PAOK), jedan Superkup Grčke (AEK), jedan Liga kup Grčke (AEK) i kup Jugoslavije (Velež).

Poslednji trenerski angažman imao je 2012. godine u grčkom Atromitosu, a osim grčkih klubova i Veleža vodio je i Crvenu zvezdu u sezoni 2006/07.

Ostaće upamćeno da je klub iz Ljutice Bogdana napustio usred utakmice protiv Vojvodine.

Navijači su na kraju prvog poluvremena prvi vođstvu Vojvodine 3:0  skandirali "Dušane, odlazi“, a on ih je poslušao i uputio se ka tunelu, pa napustio Crvenu zvezdu.

Bajević napušta Crvenu zvezdu
Izvor: YouTube