Fudbal

Plavi na čelu: Budućnost glavna u Crnoj Gori

Autor mondo.me

Podgoričani slavili u Nikšiću poslije dvije godine, Sutjeska pala nakon devet mečeva, a golove su potpisali Ivanović i Stoiljković

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Devet utakmica zaredom Sutjeska nije izgubila od Budućnosti (pet pobjeda, četiri remija, "plavi" su posljednji put kraj Bistrice slavili 22. novembra 2017. u Kupu minimalno 1:0.
A sada, u drugom klasiku sezone, kada je ulog bio prvo mjesto na tabeli, Budućnost je dokazala da je bolja od Sutjeske. Plavi su kraj Bistrice zasluženo pobijedili Sutjesku sa 2:0, mogli su da budu ubjedljiviji, a golove su potpisali Igor Ivanović i Dušan Stoiljković.
A pošto je Iskra izgubila od Petrovca, Budućnost sada kontroliše situaciju na tabeli - Podgoričani poslije 16. kola imaju 35 bodova, Sutjeska je na 34, dok je Iskra na 32...
Plus, Budućnost ima da odigra odloženu utakmicu sa Grbljem 14. decembra, tako da može da odleprša Nikšićanima na "plus četiri".
Što se tiče meča u Nikšiću, Budućnost je bila mnogo bolja, zicere su promašivali Grbić, Zarubica, Božović... dok je Sutjeska samo jednom ozbiljnije priprijetila preko Kojaševića.

CFL, 17. KOLO
Sutjeska - Budućnost 0:2
(Ivanović 25', Stoiljković 90)4'
OFK Titograd - Grbalj 1:0
(Merdović 6')
Rudar - Kom 3:2
(Krasić 10', Janketić 19', Faria 45+1' - Radulović 24')
Iskra - Petrovac 1:2 kraj
(Mandić 90+4' - Kopitović 50', 81')
Podgorica - Zeta (utakmica počela u 16.00)