Fudbal

Arsenal želi (ne)moguće: Najbolji menadžer sa Ostrva je odgovorio na ponudu

Autor mondo.me Izvor mondo.ba

Lester je odgovorio rivalu i istakao cijenu od 14.000.000 funti, ali da li je Rodžers odgovorio u istom tonu?

Od kada se vratio u Premijer ligu, Brendan Rodžers pobijedio je Unaija Emerija oba puta bez primljenog gola, 3:0 prošle i 2:0 ove sezone, ostvario na tom putu i znatno više pobjeda, na tržištu igrača ostavio klub "na nuli" racionalnim trošenjem novca od prodaje Harija Megvajera...

...što je, očigledno, bio dovoljno da postane i prvi favorit borda direktora Arsenala u potrazi za novim mendžerom posle očekivanog razlaza sa neubjedljivim španskim stručnjakom.

Unai Emeri u Arsenalu/ 43-15-20, 156:105 / 144 boda, 1,85 po meču
Brendan Rodžers u Lesteru / 17-4-5, 60:21 / 55 bodova, 2,21 po meču

Od kada je krajem februara ove godine dobio dozvolu od Seltika da napusti Glazgov i preuzme poljuljani Lester od Kloda Puela, Rodžersov sastav je doživeo samo pet ligaških poraza i primio 17 golova na 23 utakmice u Premijer ligi - uz podsjećanje da ih je na ljeto napustio stub odbrane Hari Megvajer i da je bivši menadžer Liverpula u julu i avgustu potrošio 106 miliona eura na Jurija Tilemansa, Ajosea Pereza, Denisa Prata, Džejmsa Džastina i tinejdžera Džejmsa Džastina kao slobodnog agenta. Emeri je u dva ljetnja prelazna roka od dolaska iz Pari sen Žermena potrošio 232,6 i napravio minus od 171,2 miliona eura na tržištu igrača.

Dok Frederik Ljungberg privremeno vodi ekipu, koristeći znanje i iskustvo stečeno na "Hajberiju" u periodu od 1998. do 2007, koji je obilježio sa dvije titule prvaka Engleske i 46 golova na 216 utakmica, licitacija u engleskoj javnosti dostigla je vrhunac i u ovom trenutku je teško pretpostaviti ko će biti Emerijev dugoročni naslednik.

Malo po malo, preko Nuna Espirita Santa, Mikela Artete, Maurisija Poketina, Karla Anćelotija, Masimilijana Alegrija, Edija Hauva i Patrika Vijeire, stiglo se upravo do trenutno najboljeg mendažera sa Ostrva, kojeg je svojevremeno jedno proklizavanje Stivena Džerarda odvojilo od ispisivanja istorije i osvajanje prve Liverpulove titule od 1990. godine.

Kako "lisice" igraju ove sezone nije isključeno da ove ili u bliskoj budućnosti ponovi podvig Klaudija Ranijerija iz sezone 2014/15, ali ukoliko se odluči da to pokuša po svaku cijenu - prvo će morati da odbije cijenu koju je Arsenal spreman da plati da ga dobije.

Odmah!

Radi se o 14 miliona funti...

Toliko, prema pisanju britanskih medija, Lester traži kako bi pustio trenera sa kojim je u junu dogovorio trogodišnju saradnju.

Strateg rođen 1973. godine u Severnoj Irskoj prije angažmana na "Seltik parku", gdje se nije dogodilo da ne osvoji titulu sa zeleno-bijelima, vodio je brigu o omladincima Čelsija i prvim timovima Votforda, Redinga, Svonsija i Liverpula.

Džejmi Vardi i društvo ovog ljeta i jeseni bilježe vanserijske rezultate u poređenju sa prethodne dvije sezone, Lester je trenutno drugoplasirani uz 29 bodova, osam manje od Liverpula, od kojeg je i doživio posljednji poraz u Premijer ligi i to 5. oktobra.

Od tada ekipa sa "King Power stadiona" nanizala je pet pobjeda i zasluženo se nalaze na jednoj od pozicija koja na kraju sezone vode u Ligu šampiona. Sve su to razlozi da interesovanje za njegove usluge pokaže i Arsenal, a tim povodom se oglasio i Lester, saopštivši koju cijenu tim sa Emirejtsa treba da plati da bi odveo Rodžersa.

Arsenal je na početku druge sezone od odlaska Arsena Vengera bilježio najlošije rezultate od 1992.

"Prirodno je da vas traže. Ako posao radite dobro, pojaviće se ljudi koji će željeti vaše usluge i pokušati da vas odvedu kod njih. Ovdje smo na početku jednog procesa. Moja povezanost sa ljudima iz Lestera i igračima je veoma jaka. Mislim da smo počeli da radimo nešto uzbudljivo'', rekao je Rodžers, a vi procijenite da li je to bilo "da", "možda" ili "ne".

"Tobdžije" u nedjelju gostuju Noriču i izvesno je da će Ljungberg biti kraj aut linije.

Za dalje...