Fudbal

Arsenal OTPUSTIO Emerija! Povjerenje Ljunbergu, ali - do kada?

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Posle Totenhema, još jedan londonski velikan promenio trenera.

Poraz od Ajntrahta u Ligi Evrope (1:2) prelio je čašu punu nezadovoljstva u londonskom Arsenalu, pa je jutro kasnije klub otpustio Unaija Emerija.

Španski trener smenjen je zbog serije od čak sedam utakmica bez pobede u svim takmičenjima i tek osmog mesta u Premijer ligi, koja je engleskim klubovima mnogo važnija nego Liga Evrope, u kojoj "tobždije" sada ne smeju da izgube u poslednjem kolu od Standarda iz Liježa u gostima da bi prošli u šesnaestinu finala.

Umesto Emerija ekipu će voditi Fredi Ljunberg, nekadašnji prvotimac "tobdžija" i aktuelni član stručnog štaba, ali će Šveđanin po svemu sudeći biti samo prelazno rešenje.

"Potraga za novim trenerom je u toku i saopštićemo javnosti kada proces bude završen", izjavio je jedan od vlasnika kluba, Džoš Kronke.

Unai Emeri je u Arsenal došao po završetku prošle sezone iz Pari Sen Žermena, a prethodno je vodio i Sevilju, Spartak iz Moskve, Valensiju i Almeriju.

Ljunberg je radio u mlađim kategorijama Arsenala, a bio je i asistent Andriesu Jonkeru u Volfsburgu.

Pre samo nekoliko dana još jedan londonski velikan - Totenhem - je promenio trenera. Umesto Maurisija Poketina angažovan je Žoze Murinjo, a videćemo kakvo će rešenje izabrati "tobdžije".