Uživo

Partizan je IMAO SVE – igru, 2:0, igrača više, dobio je NIŠTA!

Crno-bijeli su učinili nemoguće, sjajnih 85. minuta pretvorili su dramu, koja se završila tragično po Beograđane. AZ Alkmar je uspio da od 0:2 stigne do 2:2 i obezbijedi "proljeće" u Evropi.

ČUDO!

Čudo je napravio Partizan, uspio je prospe sve dobro što je gradio skoro 90 minuta. Igrali su crno-bijeli najbolji meč ove sezone, vodili 2:0, stvarali šanse, imali igrača više i perfektno suđenje Poljaka Danijela Stefanskog…

U 87. minutu crno-bijeli su vodili 2:0, ali su im u Hagu, posle utakmice 5. kola Lige Evrope, ugašene sve nade za "proljeće" u Evropi. NEVJEROVATNO!

AZ Alkmar – Partizan 2:2 (0:1)!

Grupa L, 5. kolo:

Astana - Mančester junajted 2:1 (0:1)
AZ Alkmar – Partizan 2:2 (0:2)

TABELA: Mančester junajted 10, AZ Alkmar 9, Partizan 5, Astana 3.

Još navijači Partizana nisu zaboravili Raula Bobadilju, koji ih je prije četiri godine u dresu Augzburga ostavio bez proljeća u Evropi usred Humske. Paragvajac je iskoristio grešku odbrane "parnog valjka" i u sudijskoj nadoknadi izbacio crno-bijele.

Novi dželat, rekli bismo nehotice, je Fredi Drujif!

Njegova dva pogotka u 87. i drugom minutu sudijske nadoknade, poništile su činjenicu da je Partizan bio bolji u dva meča od AZ Alkmara. Slaba, gotovo nikakva uteha za crno-bijele, jer Holanđani nastavljaju takmičenje. A, da tragedija bude još veća, momak koji ima 21 godinu prinudno je ušao na teren u 54. minutu posle teške povrede Pantelisa Hacidiakosa.


Partizan je u Beogradu vodio 2:1, u Hagu 2:0. Partizan je u Humskoj imao igrača više, skoro 65 minuta, na stadionu "Kars Jens" skoro 13 i za to vreme uspio je da primi tri od ukupno četiri pogotka Alkmara. Da, tima Sava Miloševića je oba gola u Holandiji primio sa igračem više na terenu.

Nedopustivo!

Odigrana je još jedna utakmica za kojom će dugo, dugo žaliti navijači Partizana. Kao "švajcarski sat" delovali su crno-bijeli, potpuno su neutralisali napad koji je po efikasnosti odmah iz Ajaksa u zemlji "lala" i dva puta "srušili" najbolju odbranu Holandije. Pored toga ređale su se šanse, kontre, stative, ali lopta više nije išla u mrežu domaćina.


Perfektan lopta Bibrasa Natha za Takumu Asana u 16. minutu, značila je prvu radost za Partizan. Japanc je odlično prihvatio pas i rutinski završio situaciju "jedan na jedan" sa Markom Bizoom. Samo 11 minuta kasnije Sejduba Suma je iskoristio grešku odbrane Alkmara i duplirao prednost.

Potpuno razbijeni Holanđani djelovali su nemoćno, bez ideje i ubojitih prodora po krilima. Odbrana "parnog valjka" počinjala je još na polovini rivala. Sijevale su kontre, dobre šanse, međutim više nijedna nije iskorišćena. Najbolje su propustili Sejduba Suma i Umar Sadik. Prvi je pogodio stativu, a kod druge se istakao golmana holandskog tima.

Svaki Partizanov promašaj ove sezone u Ligi Evrope je skupo plaćen. Tako je bilo i u Hagu. Kada je Majron Boadu isključen u 84. minutu, djelovalo je da je utakmica završena. Partizan je sve kontrolisao...

Međutim!

Nesigurno "plivanje" Vladimira Stojkovića kroz peterac i prečka Osame Idrisija uneli su apsolutno nepotrebnu paniku u redove "parnog valjka".

Zašto?

Stvarno nije jasno. Možda izmene trenera Miloševića nisu bile na mjestu, možda nešto drugo. Uglavnom onog trenutka kada je šef stručnog štaba rešio da pojača odbranu uvođenjem Rajka Brežaničića umjesto Zorana Tošića, Aleksandra Šćekića umesto Sejdube Sume i Igora Vujačića umjesto Bibrasa Natha, kola su krenula nizbrdo.

Za prvi gol AZ Alkmara reči su prosto nepotrebne. Dovoljno je riječi da se ni u "petlićima" ne praštaju takve greške.

Bukvalno iz očaja je Teun Kupmejners uputio dugačku loptu sa svoje polovine u šesnaesterac Partizana. Nikome nije jasno kako je Druijf uspio da pored Pavlović i Urošević zahvati loptu, čak ni strijelac nije znao baš najbolje gdje se nalazi, skresao je loptu glavom i prevario Stojkovića, koji je, takođe, krenuo bespotrebno u desnu stranu. Bilo je kasno da je stigne…

Kada je ćetvrti sudija pokazao da će se igrati još sedam minuta, postalo je jasno da se neočekivana drama neće dobro završiti po Beograđane. Partizan je djelovao bezglavo, pogubljeno, više se nije znalo ko gdje stoji i koji dio terena štiti. Frederik Midtsjo je odigrao u sredini, tako je na osam-devet metara ostao sam Druijf i iz prve pogodio mrežu.


Postao je junak Alkmara!

Koliko će trebati vremena crno-bijelima da se oporave od bolnog poraza (iako je remi) ostaje da vidimo u danima koji slijede. Od ovog surovije nije moglo. Da je neka druga situacija ili protivnik, rekli bismo nedostatak iskustva. Ipak, u ovom trenutku takva tvrdanja čak ne bi bila ni pristojna.

ŠTETA!

AZ ALKMAR (4-3-3):
Bizo - Svenson, Hadžidijakos (od 53' Drujf), Vujtens (od 60' Sugavara), Vijndal - Midtsje, De Vit (od 71' Klasije), Kupmajners - Stengs, Idrisi, Boadu.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho (od 90+1' Vujačić) - Tošić (od 69' Brežančić), Suma (od 75' Šćekić), Asano - Sadik

Izvor mondo.rs
20:53

Golovi Alkmara o kojima će se još mnogo pričati...

20:51

KRAJ - 2:2!

20:45

GOL!

Druijf... Partizan je učinio nemoguće, sjajnu predstavu je pretvorio u DRAMU! Prmio je gol u 93. minutu.

20:43

Vujačić menja Natha...

20:42

SADAM MINUTA NADOKNADE!

20:41

STATIVA!

AZ je pogodio stativu... Sreća za Partizan.

20:41

GOL!

Neverovatno kako je Partizan primio gol u 87. minutu. Smešan i jeftin. Daleko je bila ispucana lopta, Druijf nije ni video gde je ona, skresao je glavom, a onda je ona prevarila Stojkovića i završila u mrežu.

20:35

Majron Boadu je simulirao, a sudija mu pokaza žuti - njegov drugi - CRVENI!

Holanđani imaju igrača manje od 83. minuta.

20:34

Ovo je prečka Idrisija!

20:27

Šćekić je u 75' minutu zamenio Sumu.

20:26

Panika!

Kakva panika u odbrani Partizana, Stojković je "zaplivao" posle centaršuta sa leve strane, a zatim je krenula opsada. Na kraju je Osama Idrisi sjajnim "lažnjakom" izbacio odbranu Partizana i zatresao prečku. Lopta se odbila, pala na gol-liniju. Konačno je otklonjena opasnost...

20:21

Rajko Brežančić menja Zorana Tošića u 69. minutu. Ove izmene doneće i određena pomeranja na terenu. Asano se preselio na desnu stranu, a Brežančić će na levu.

20:20

Protiče 67. minut...

Stojkovića gađaju plasitičnim čašama. Nema prekida...

20:19

Sadik je šutirao sa 25 metara iz kontre, nije bio precizan.

20:14

Nova kontra, čak "tri na dva", ali je Suma malo usporio, predao nešto kasnije loptu Tošiću, koji je slabije šutirao, a Bizo lagano uhvatio loptu.

20:12

60. minut - Vajtens je izašao, a umesto njega je mladi Japanac Sugavara.

20:11

Šansa za Sadika (VIDEO)!

20:11

Grobari na stadionu...

20:10

nesporazum u odbrani Partizana mogao je skupo da košta crno-bele. Nisu se razumeli Pavlović i Ostojić, ostao je sam Boadu, ali nije iskoristio centaršut Idrisija, Stojković je pokupio loptu.

20:09

U 57. minutu je Natho tukao iz "slobodnjaka", ali nije bio precizan. Malo je falilo...

20:08

Sudija Danijel Stefanski sjajno obavlja posao.

20:07

Sumina stativa (VIDEO)!

20:06

Stengs je dobio žuti u prvom, a posle faula nad Miletićem upisani su Boadu i Kopmejners.

20:05

SADIK! Bizo je odbranio nemoguće...

Nigerijac je nepun minut posle prilike za Sumu imao šansu. Sve je sam odradio, naslagao odbranu AZ Alkmara, ali se isprečio Hacidiakos, lopta je poletela preko Bizoa, koji je već bio na zemlji, uspeo je da se ispruži i da sačuva mrežu. Nažalost, tom prilikom je Grk doživeo težu povredu, odmah je zamenjen.

20:02

STATIVA!

Još jedna kontra Partizana i velika prilika. Sejduba Suma je u 50. minutu povukao kontru posle odličnog pasa Zorana Tošića, krenuo ka desnoj strani, a onda šutirao sa ivice kaznenog prostora po zemlji, međutim isprečila se stativa.

20:00

Ofanziva AZ Alkmara od prvog minuta drugog poluvremena, to je i bilo očekivano.

19:58

Nema promena u sastavima. Arne Slot i Savo Milošević izveli su iste timove kao i na početku utakmice.

19:57

Počelo je drugo poluvreme...

19:42

Završeno je prvo poluvreme...

19:41

ODLIČNO! Partizan ima 2:0, igra sjajno protiv najbolje odrane Holandije.

19:36

Miletić!

Partizan je u 39. minutu zapretio iz prekida. Natho je gađao drugu stativu, gde je Miletić bio, desni bek Partizana je tukao glavom, Bizo je pokupio loptu, ali čini se da je Miletić imao boljih rešenja. Suma "pleše" po terenu.

19:33

Nova prilika za Partizan!

Opet su beograđani zapretili... U 37. minutu Natho je maestralno dugom loptom pronašao Sumu, ovaj ju je sjajno primio, zalomio protivničkog igrača, a onda sa 16-17 metara šutirao preko gola. Vrlo lepo!

19:28

Evo i drugog gola...

19:25

SJAJNO! PARTIZAN VODI 2:0, GRMI PESMA GROBARA U HAGU!

Partizan je u 27. minutu iskoristio veliku grešku odbrane Alkmara i postigao drugi gol. Bizo je odigrao za kiptena Kupmejnersa, kome je loptu oduzeo Saša Zdjelar, zatim je do nje došao Sejduba Suma i rutinski zatresao mrežu iz situacije "jedan na jedan".

19:22

VELIKA ŠANSA ZA ALKMAR!

U 26. minutu su ozbiljno zapretili domaćini i to posle kornera. De Vit je neshvatljivo ostao sam na sedam-osam metara, uspeo je da zahvati loptu, a onda je prohujala pored stative.

19:19

Ovako je Partizan POVEO!

19:17

Ponovo preti Partizan!

Natho je u 22. minutu izveo slobodan udarac, ubacio je loptu, Bojan Ostojić glavom tukao, ali pored gola.

19:15

De Vit je zakačio Stojkovića, požalio se golman crno-belih na povredu, ali je uspeo da se opravi i da nastavi.

19:13

GOOOOL!

Partizan je poveo u 16. minutu, sjajan pas poslao je Bibras Natho po sredini, Takuma Asano pobegao je odbrani AZ Alkmara i lagano progurao loptu pored Bizoa. Pre pogotka crno-belih domaćin je imao priliku posle greške igrača Partizana, ali je Japac dovoljno zasmetao Svensonu.

19:11
19:08

Tvrdo se igra, nijedna od ekipa nije uspela da nametne svoj stil. Protiče 14. minut...

19:01

Posle pet minuta - nema prilika, nema golova. Partizan pokušava visokim presingom da osujeti vrlo opasan napadački trio Alkmara.

18:59

Grobari u Hagu.

18:58

Prvi pokušaj!

Kelvin Stengs je imao prvi šut na gol Partizana. Šutirao je sa preko 20 metara u 2. minutu, ali nije bio precizan. Lopta je preletela prečku.

18:57

Stadion nije ispunjen do poslednjeg mesta. Partizan bodri oko 1.000 navijača.

18:55

Počelo je!

18:40

Još 15 minuta do početka. Astana je pobedila 2:1!

18:11

Astana je preokrenula rezultat i sada vodi protiv Mančester junajteda 2:1.

18:09

18:09

17:47

17:43

AZ ALKMAR (4-3-3): Bizo - Svenson, Hadžidijakos, Vujtens, Vijndal - Midtsje, De Vit, Kupmajners - Stengs, Idrisi, Boadu.

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

16:52

Očekivani sastav Partizana, pravi će biti poznat za otprilike sat vremena.

Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho - Tošić, Suma, Asano - Sadik.

Ukratko

  • AZ ALKMAR (4-3-3): Bizo - Svenson, Hadžidijakos (od 53' Drujf), Vujtens (od 60' Sugavara), Vijndal - Midtsje, De Vit (od 71' Klasije), Kupmajners - Stengs, Idrisi, Boadu.
  • PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Natho (od 90+1' Vujačić) - Tošić (od 69' Brežančić), Suma (od 75' Šćekić), Asano - Sadik
  • Prvi meč Partizana i AZ Alkmara završen je nerešeno 2:2.
  • Dve ekipe sastale su se u istom takmičenju u sezoni 2015/2016, "parni valjak" je bio bolji u obe utakmice.
  • Meč u Hagu sudi - Poljak Danijel Stefanski.
učitaj još +