Fudbal

Lovćen obustavio štrajk: Novac, pa svlačionice

Autor mondo.me

Fudbaleri najstarijeg kluba u našoj zemlji se sjutra vraćaju na trening, obećana im je jedna zarad odmah, a druga u toku decembra

Dejan Lopicic
Izvor: MONDO

Najstariji fudbalski klub u Crnoj Gori pleše na ivici ponora, fudbaleri Lovćena su stupili u štrajk zbog neisplaćenih zarada, odlučni su u namjeri da ne igraju protiv Bokelja u nedjelju ako ne prime dvije plate, ali...

Pomoć je na putu - gradonačelnik prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan je razgovarao sa upravom Lovćena kako bi se našlo rješenje i prevazišao problem sa isplatom zarada.

Kašćelan i predsjednik kluba Ivan Vukmirović saopštili su da je obezbijeđen novac za isplatu jedne zarade, kao i da će igračima u toku decembra biti isplaćena još jedna plata, čime su se stekli uslovi za obustavu štrajka.

Dakle, igrači će se već sjutra vratiti na trening...

Na današnjem sastanku je najavljeno da će se u decembru održati redovna Skupština kluba na kojoj će, između ostalog, biti razmatrana aktuelna situacija u klubu, mogućnost organizacionog jačanja Lovćena i uvođenja novih sponzora, za šta već - navodno - postoji interesovanje.

Shodno dogovoru sa prethodnih sastanaka, koje su uprave grada i kluba u kontinuitetu organizovale u posljednja dva mjeseca, gradonačelnik Cetinja je najavio spremnost prijestonice da podrži namjeru rukovodstva Lovćena da izgradi privremeni objekat za svlačionice, koji bi bio u upotrebi do završetka gradskog stadiona.

Taj poduhvat bi mogli da podrže brojni prijatelji prijestonice i kluba, kao i Fudbalski savez Crne Gore čija podrška najstarijem fudbalskom klubu u državi nikada do sada nije izostala.