Fudbal

Iz Bajerna trener, iz Juventusa igrači: Ovako Be-Fau-Be rešava problem!

Autor mondo.me Izvor mondo.rs

Ukoliko Inter trenera Antonija Kontea ne savlada Barsu u 6. kolu UEFA lige šampiona, trener žuto-plavih Lusijen Favr imao bi lepu priliku da pobedom nad Česima povede ekipu među 16 najboljih u Evropi, ali pitanje je da li bi čak i tada v

Uprkos tome što je sinoć na "Kamp nou" odigrala treću utakmicu u nizu bez pobede i doživela drugi poraz u toj seriji, Borusija Dortmund zadržala je šanse za plasman u osminu finala Lige šampiona za šta će joj 10. decembra na "Vestfalenu" biti potrebna pobeda nad Slavijom iz Praga i bar remi prvoplasirane Barselone na "Đuzepe Meaci".

Ukoliko Inter trenera Antonija Kontea ne savlada Barsu u 6. kolu UEFA lige šampiona, trener žuto-plavih Lusijen Favr imao bi lepu priliku da pobedom nad Česima povede ekipu među 16 najboljih u Evropi, ali pitanje je da li bi čak i tada vodio ekipu na tim utakmicama.

 U Dortmundu se sve glasnije govori o tome da će smenjeni trener Bajerna iz Minhena, Niko Kovač, u relativno kratkom roku zameniti "precrtanog" Švajcarca, a potom u januaru od borda kluba tražiti dva pojačanja iz Juventusa: Marija Mandžukića i Emrea Džana.

Kovačev zemljak i njegov saigrač u nemilosti su kod trenera Mauricija Sarija, pa je u ovom trenutku aktuelno i pitanje gde će tandem nastaviti karijeru.

S obzirom na to da Hrvatu i Nemcu turskog porekla uskoro ističu ugovori sa "bjankonerima", "Bild" je u jutrošnjem izdanju konstatovao da bi 30 miliona evra bilo dovoljno da porodica Anjeli kaže: "Si".

Borusija ove sezone ne igra prema očekivanjima u Bundesligi, tek je šesta na tabeli, ali sa samo pet bodova manje od lidera i imenjaka iz Menhengladbaha.

Džan je već nekoliko puta izrazio nezadovljstvo minutažom, Mandžukića nema ni u mislima trenera Sarija, stratega koji se prošle nedelje žalio da je teško u isto vreme na terenu držati Kristijana Ronalda, Gonzala Iguaina i Paula Dibalu.

Obojica imaju veliko iskustvo igranja u Bundesligi, Džan je ponikao u Bajernu i ime stekao u Bajer Leverkuzenu, dok je Mandžukić najbolje partije u karijeri pružao u dresu minhenskog velikana sa kojim je osvojio Ligu šampiona.