Fudbal

Lovćen je dotakao dno!

Autor mondo.me

Cetinjani su odlučni u namjeri da neće trenirati dok ne prime dvije plate, upitna je i utakmica za vikend protiv Bokelja

Dejan Lopicic
Izvor: MONDO

Najstariji fudbalski klub u državi – Lovćen - se nalazi u zoni ispadanja u Drugoj ligi Crne Gore, sakupio je samo 14 bodova na 17 utakmica (zona spasa je daleko pet bodova), igra u gostima već drugu sezonu zaredom kao domaćin pošto se stadion gradi "užurbano", a fudbaleri su stupili u štrajk zbog neizmirenih finansijskih obaveza.

Tvrde da je Lovćen u najtežoj situaciji u posljednjih nekoliko godina.

"Situacija već na početku nije obećavala. Sa pripremama smo krenuli praktično dvije nedjelje pred početak prvenstva sa svega sedam seniora. Kako je vrijeme odmicalo, stvari su izgledale bolje. Ekipa se formirala, a igrači su postigli dogovor sa Upravom i u vezi finansijskog dijela. Planirano je da svaki fudbaler do polusezone primi četiri plate što ni u jednom dijelu nije ispoštovano", stoji u saopštenju koje su potpisali igrači iz prijestonice.

Navodno, fudbaleri Lovćena nemaju rekvizite za rad, a pomoćnici trenera Predraga Vukotića su mijenjali rezervne golmane kako bi se treninzi održali.

"Uslovi u kojima radimo su ispod profesionalnog nivoa. Treniramo sa osam normalnih lopti i osam ''četvorki", što značajno otežava rad kako igračima tako i stručnom štabu. Sve to je uticalo da igrači koji nisu sa Cetinja napuste klub, jer nemaju sredstava za svakodnevni dolazak. Takođe, pomoćnici šefa stručnog štaba na treninzima su bili golmani, jer naš klub nema rezervnog čuvara mreže. Takođe, povrijeđeni igrači nemaju novca za tretman, a klub ne izlazi u susret da obezbijedi iste".

Lovćen muči muku sa novcem, ali i sa organizacijom treninga...

"Jedan od glavnih razloga loših rezultata jesu problemi u organizaciji treninga. S obzirom da je klub napustilo sedam igrača, morali smo da priključimo kadete, kako bi se treninzi na neki način održali. Naš šef daje maksimum i improvizuje treninge kako bi se što bolje pripremili. Ipak, nedostatak rezervnih golmana doveo je do toga da preskačemo šuterske treninge", stoji u saopštenju fudbalera Lovćena u kome se dodaje.

"Uz to, trener nije uspijevao da sprovede treninge po planu i programu, jer je nekad imao 12, nekad 15 igrača na raspolaganju, jer većina od njih nije imala sredstava da dođu. S obzirom na takvu situaciju, šef se prilagođavao igračima kako bi se bar na neki način moglo raditi i kako ne bi, usljed nezadovoljstva, dolazilo do nemilih situacija".

Lovćen je zvanično juče stupio u štrajk, više neće trenirati, a ako ne prime makar nešto novca, vjerovatno neće igrati protiv Bokelja za vikend.

"Prestajemo sa redovnim načinom treniranja. Tako će biti sve dok nam se ne isplate bar dvije plate. Ukoliko do toga ne dođe, niko od nas neće igrati nedjeljni meč protiv Bokelja. Žao nam je što smo došli u ovakvu situaciju, stoga se nadamo da će nam neko izaći u susret i pomoći nam", stoji u saopštenju Cetinjana.

Tagovi