Fudbal

Zvezdini klinci zadržali Bajern, još JEDAN korak do evropskog proleća!

Izvor mondo.rs

Omladinci crveno-belih osvojili možda i ključan bod u 5. kolu Lige šampiona za mlade.

Izvor: Marko Metlas/© MN press, all rights reserved

Crvena zvezda je blizu plasmana u nokaut fazu Lige šampiona za mlade, pošto je ekipa Slavoljuba Đorđevića odolela Bavarcima u Beogradu!

CRVENA ZVEZDA - BAJERN MINHEN 1:1 (1:0)
/Lukić 36 - Majer 54/

Meč je već u 5. minutu mogao da donese vođstvo gostima kada je u jednoj spornoj situaciji golman Zvezde Andrija Katić uhvatio loptu posle udarca Bajerna, a ona je jednim delom bila u golu.

Ostalo je nejasno da li je lopta celim obimom prešla gol liniju ili je Katić na vreme stigao da je skloni odatle, ali glavni sudija je rekao da igra može da se nastavi.

Osim toga, Zvezdini omladinci su bili ti koji su dominirali u prvo poluvremenu. Prvo je pretio Petar Piplića u nekoliko pokušaja, jednom je sa distance probao i Martin Novaković, da bi u 36. minutu vođstvo doneo Lazar Lukić. On je odlično iskoristio centaršut Andrije Radulovića i udarcem glavom uspeo da matira golmana Bajerna za 1:0.

Gosti su umali izjednačili u finišu prvog dela igre, ali u ranoj fazi nastavka su to i uspeli. Oliver Batista Majer je tom prilikom bio precizan iz slobodnog udarca i savladao raspoloženog čuvara mreže Andriju Katića.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata, pa je Zvezda osvojila vrlo važan bod, osmi u ovom takmičenju.

Totenhem je ranije tokom dana već savladao Olimpijakos u Londonu 1:0 i tako stigao do sedam osvojenih bodova, pa je Zvezda i dalje na drugom mestu iza prvoplasiranih Bavaraca, koji imaju 11 bodova.

Bajern će tako sigurno završiti na prvom mestu (bolji među-skor sa Zvezdom), a crveno-belima u poslednjem kolu na gostovanju Olimpijakosu pobeda donosi plasman u narednu fazu takmičenja.

U slučaju da ne trijumfuju, biće im dovoljno i da ostvari isti rezultat kao i Totenhem protiv Bajerna.