Fudbal

Ko je (bio) kriv: Augentaler ili Auman?

Izvor mondo.rs

"Bio je zbunjen kada su ga 'napala' dvojica jugoslovenskih igrača i ubacio je loptu u gol. Sve je to fudbal", naveo je Augentaler, koji je cijelu karijeru proveo u velikanu iz Bavarske.

Izvor: MN Press

Prije svega, prisjetite se kako je to sve izgledalo 24. aprila 1991. godine u Beogradu.

Tada, spremni ste - pročitajte šta 28 i po godina kasnije o "onoj" utakmici Crvene zvezde i Bajerna kaže jedan od dvojice tragičara - čovjek koji je centaršut Siniše Mihajlovića "u sredinu" poslao ka svojoj mreži.

 Neće vam promaći da je, na kraju, za autogol optužio kolegu Rejmonda Aumana.

"Ne znam taj datum, ali sigurno me pitate za revanš polufinala KEŠ u Beogradu", rekao je sa osmjehom 62-godišnji Augentaler kada su ga pozvali iz redakcije "Augsburger-allgemeine" i pitali da li se sjeća šta se dogodilo 24. aprila 1991.

"Izgubili smo prvi meč u Minhenu 2:1 i bili smo primorani da pobijedimo u Srbiji. Bili smo samouvjereni, ali nismo uspjeli", pričao je tadašnji defanzivac u postavi Jupa Hajnkesa.

 Augentaler, trenutno angažovan kao ambasador Bajerna, opisao je kako je proživljavao posljednje minute na "Marakani".

"Zvezda je povela u grotlu 80.000 frenetičnih navijača, ali smo uspjeli da izjednačimo iz jedine šanse. Okrenuli smo preko Manfreda Bendera i činilo se da će utakmica u produžetke. Nažalost, u pokušaju da odbranim gol savladao sam Aumana i ispustili smo finale".

Uz njegov nespretan potez nadovezala se i loša orjentacija na golu iskusnog Aumana.

"Bio je zbunjen kada su ga 'napala' dvojica jugoslovenskih igrača i ubacio je loptu u gol. Sve je to fudbal", naveo je Augentaler, koji je celu karijeru proveo u velikanu iz Bavarske.


Pitamo vas, ko je (bio) kriv?

Ukoliko želite da učestvujete u anketi posjetite Mondo Pređi na sajt


Crvena zvezda - Bajern Minhen večeras u 21 čas.

Ostanite uz Mondo!