Fudbal

SASTAV ZVEZDE: Samo odbrana ista u odnosu na Totenhem

Autor Jovan Terzić

I, naravno, golman, dok će vezni red i napad pretrpeti promene... Najveća dilema oko nastupa Garsije.

Izvor: MN Press

Pred fudbalerima Crvene zvezde je poslednja utakmica grupne faze u Ligi šampiona ove sezone na domaćem terenu.

Postoji dobra šansa da crveno-beli i na proleće igraju međunarodne utakmice, u Ligi Evrope, ali duel sa Bajern Minhenom u utorak od 21.00 (prenos na TV Arena Sport 1) svakako je poslednji tog tipa u 2019. godini koji će biti odigran na stadionu "Rajko Mitić".

Da bi osvojili treće mesto u grupi, izabranici Vladana Milojevića moraće da budu bolji od Olimpijakosa u Atini 11. decembra, možda će im odgovarati i nerešeno, a ako sutra savladaju Bajern, uz neuspeh grčkog predstavnika u Londonu protiv Totenhema, onda će na pomenuti put ići potpuno rasterećeni.

Pre dva meseca u Minhenu, crveno-beli su izgubili 0:3, ali i pokazali da mogu da se nose sa Bavarcima, pošto su sva tri gola primili iz individualnih grešaka.

Doduše, ovaj Bajern je nešto drugačiji u odnosu na taj, pošto je sa trenerskog mesta smenjen Niko Kovač i tim poveren Hans-Diteru Fliku, koji je po rečima Vladana Milojevića vratio ekipi agresivnost.

Gosti su doputovali u Beograd u najjačem sastavu, iako su već obezbedili plasman u osminu finala, a videćemo za kojih 11 će se opredeliti Vladan Milojević.

Po onome što se može čuti, biće dosta promena u donosu na duel od pre 20 dana sa londonskim "pevcima". Zapravo, samo će defanzivna linija ostati nepromenjena, uz neprikosnovenog Milana Borjana među stativama.

Najveća neizvesnost navodno je oko nastupa Matea Garsije, koji je zbog povrede poslednju utakmicu odigrao upravo protiv Totenhema i u međuvremenu propustio duele sa Javorom (1:1), Mačvom (1:0) i Radničkim (2:0).

Ukoliko Argentinac ne bude mogao da zaigra, krila će činiti Aleksa Vukanović i Radživ Van La Para. Ako se, pak, Garsija nađe u startnoj postavi, onda bi na klupu trebalo da se, posle serije neubedljivih partija, preseli Holanđanin.

Ulogu "plejmejkera" po običaju će imati Marko Marin, dok se kao najistureniji očekuje Ričmond Boaći, jer je Milan Pavkov povređen, a Tomane - nezvanično se može čuti - nedovoljno konkretan.

Iza veznog reda, kao podrška odbrani, navodno će biti Miloš Vulić i Njegoš Petrović, iako su dosad prednost uglavnom dobijali Kanjas i Dušan Jovančić.

Španac i nekadašnji vezista Vojvodine, međutim, već neko vreme ne igraju na očekivanom nivou...

Dakle, startna postava Crvene zvezde za duel sa Bajernom bi mogla da bude: Borjan - Gobeljić, Degenek, Milunović, Rodić - Vulić, Petrović - Garsija, Marin, Vukanović - Boaći.