Fudbal

Bajern došao sa 17 igrača, trener za malo propustio 1991: Bio je to podvig!

Autor Jovan Terzić Izvor mondo.rs

Bez obzira što duel sa Zvezdom za njih nema rezultatski značaj, gosti iz Minhena žele pobedu.

Izvor: MN Press

Niklas Zule i Lukas Ernandez su povređeni, Mikael Kjuzans prehlađen, a David Alaba dobio dozvolu da ostane sa suprugom koja treba uskoro da se porodi.

Samo 17 fudbalera Bajern Minhena doputovalo je u Beograd na duel sa Crvenom zvezdom u petom kolu Lige šampiona (utorak, 21.00, prenos na TV Arena Sport).

Tome sigurno doprinosi i činjenica da su Bavarci sa dosadašnje četiri pobede već obezbedili plasman u osminu finala, dok za crveno-bele ima daleko veći značaj, jer se bore sa Olimpijakosom za treće mesto i proleće u Ligi Evrope.

Pre dva meseca u Minhenu domaćin je slavio 3:0, ali je i pored dobrih rezultata u Ligi šampiona klub nedavno smenio Nika Kovača sa mesta trenera.

Pred novinarima je u Medija centru "Rajka Mitića" govorio Hans-Diter Flik, koji je svojevremeno kao igrač prešao iz Bajerna u Keln godinu dana pre čuvenih 2:2 u revanšu polufinala Kupa šampiona 1991.

"Odavno je to bilo, lično ne mogu da se setim te utakmice, osim da su reakcije bile upečatljive. Bio je to veliki podvig Crvene zvezde", konstatovao je trener gostiju.

Flik, međutim, zna za "vatrenu" atmosferu koja očekuje njegov tim u Beogradu.

"Jedva čekam sutrašnju utakmicu! Dobro sam upoznat sa atmosferom na ovom stadionu, na šta smo i ukazali igračima", istakao je.

Nemačke novinare interesovalo je hoće li Žerom Boateng i Tijago Alkantara biti u timu za sutrašnju utakmicu, ali nisu saznali mnogo toga.

"I dalje nisam odlučio ko će sutra igrati... Sve opcije su otvorene, ima igrača kojima su potrebne utakmice, ali i onih kojima treba malo odmora. Bez obzira na sastav, ići ćemo na pobedu jer želimo da osvojimo prvo mesto u grupi".

Iako je doveden kao privremeno rešenje, mladi trener ima veliku podršku i igrača i rukovodstva kluba.

"Uživam u ulozi trenera Bajerna, ali na kraju je bitan samo rezultat i od njega sve zavisi. Ne obraćam mnogo pažnju na komentare, već od svojih igrača tražim da budu uspešni i trudim se da im to omogućim. Bajern je klub u kom se očekuje uspeh na svim poljima".

Veliku pomoć Flik ima od iskusnog centarfora Tomasa Milera.

"On je jako bitan igrač za ovaj klub, praktično produžena ruka trenera na terenu. Njegov kvalitet je i dalje izuzetan, kao i mnogih drugih igrača u Bajernu", zaključio je trener Bavaraca.