Fudbal

Gorecka "pecnuo" Kovača na "Rajku" i kaže: Ljubitelj sam ovakvih stadiona!

Autor Jovan Terzić

"Ali, nadam se da ćemo našom igrom uspeti da 'ugasimo' domaće navijače", rekao je fudbaler Bajerna.

Niko Kovač dočekao je crveno-bele u Minhenu, ali je njegov asistent Hans-Diter Flik doputovao na "revanš" u Beograd.

Pored privremenog trenera Bajerna, kojeg će na kraju sezone najverovatnije zameniti još jedan stručnjak sa kojim se šampion Srbije ove sezone borio u Ligi šampiona, danas je u Medija centru stadiona "Rajko Mitić" sedeo Leon Gorecka.

I, prvi je utisak, nije baš štedeo nekadašnjeg šefa.

"Iako smo se već kvalifikovali za osminu finala, postavili smo kao cilj pobedu i u Beogradu, jer želimo da nastavimo pozitivan niz rezultata i da završimo kao prvi u grupi", rekao je Gorecka ovog ponedeljka pred poslednji trening ekipe uoči duela 5. kola UEFA lige šampiona.

Jedno od pitanja odnosilo se i na razlike u pristupu i načinu rada bivšeg i aktuelnog trenera.

"Itekako je primetna. Postoji velika razlika", rekao je Gorecka, koji je na leto 2018. kao slobodan igrač došao iz Šalkea.

"Trener Flik nam je objasnio šta taktički želi od nas i to smo brzo usvojili i pokazali na terenu. Fokus je bio na defanzivi, koja nije bila na zadovoljavajućem nivou. Osećamo se dobro sa novim trenerom i želimo da nastavimo tako", govorio je Gorecka o Fliku, ali i o Kovaču.

Nijedan nemački klub nije uspeo da prođe grupu sa 18 bodova.

"Nemam statistiku u glavi, ali i to je jedan od razloga zbog kojih želimo pobedu sutra", rekao je i nastavio:

"Očekujemo emotivnu atmosferu po kojoj su poznati Zvezdini navijači. Ja sam ljubitelj ovakvih stadiona i atmosfere, ali nadam se da ćemo našom igrom uspeti da 'ugasimo' domaće navijače".

O Marku Marinu...

"Marko je svima poznat u Nemačkoj, a Zvezda ima i brza krila. Sigurno će domaći fudbaleri biti izuzetno motivisani da pobede i imajući to u vidu, dobro smo analizirali rivala".

Kako komentariše to što će crveno-beli igrati bez Milana Pavkova, čoveka kog su zapamtili navijači Liverpula.

"Nismo sigurni da li će on igrati ili ne, ali svakako ćemo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat igrao on ili ne", rekao je Gorecka.

Naši reporteri su na "Rajku", uskoro vas očekuju izjave trenera Flika, ali i fotke sa treninga.

Ostanite uz Mondo.