Fudbal

Arsenal u dubokoj krizi, Emeri razume frustraciju navijača

Izvor mondo.rs Izvor Anadolija

''Protiv Sautemptona su nam navijači pomogli, ali im nismo uzvratili pokazivanjem borbenosti", rekao je španski trener za britanske medije

Arsenal je odigrao još jednu prosečnu utakmicu u nizu protiv Sautemptona i ostao bez pobede. Zbog toga su navijači nakon poslednjeg sudijskog zvižduka sinoćnjeg duela na Emirejtsu, koji je završen rezultatom 2:2, izviždali svoje ljubimce.

Međutim, menadžer Unai Emeri, koji je pod sve većim pritiskom, rekao je da u potpunosti razume frustraciju navijača.

"Razumem šta navijači osete prema timu i meni. Radiću naporno za njih kako bismo im uzvratili dobrom utakmicom u kojoj koristimo naš kvalitet da bismo bili bolji od rivala. Protiv Sautemptona su nam navijači pomogli, ali im nismo uzvratili pokazivanjem borbenosti", kazao je španski trener za britanske medije.

Nedavno je Emeri dobio javnu podršku od rukovodstva kluba, ali je upozoren da se rezultati moraju poboljšati. Protiv "svetaca" se to nije desilo, međutim Emeri je zadovoljan sa 20 minuta na otvaranju drugog poluvremena za koje smatra da su bili najbolji period Arsenalove igre ove sezone.

"Moj posao je da analiziram i pronalazim rešenja. Moramo vratiti samopouzdanje. Jedan dobar rezultat će nam pomoći u tome. Najboljih 20 minuta cele sezone odigrali smo početkom drugog poluvremena, ali oni su postigli gol kada smo verovatno bili najbolji. Na kraju smo došli do remija, ali to nije dovoljno", svestan je Emeri šta se očekuje od njega i igrača i Arsenala.

"Tobdžije" su pet utakmica u Premijer ligi bez pobede, ostvarili su tek tri remija i upisali dva poraza, a nakon 13 odigranih kola nalaze se na sedmom mestu sa 18 bodova, čak 19 manje od lidera Liverpula.

Zbog loših rezultata koji su zadesili tim iz Londona, sve glasnije se priča o promeni na klupi. dok su čelnici još uvek sigurni da je emeri pravi izbor, mada deluje da i njih strpljenje izdaje, mediji u Britaniji su počeli da nagađaju ko bi mogao da bude naslednik Španca na klupi Arsenala.

Tagovi