Fudbal

Mesi se "otvorio": Nisam bio svestan koliko je teško promeniti kontinent

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

"Bio sam dečak i samo sam želeo da igram fudbal".

Dokumentarac "Postati Leo Mesi" spreman je za premijeru, a da bi ona izazvala što više reakcija - potrudio se i sam Leo, koji je pred povratak klupskog fudbala na naše TV ekrane govorio o detinjstvu i godinama borbe sa nedostatkom hormona rasta.

To je, konkretno, bio razlog zbog kog ga je otac Horhe dva puta vodio u Španiju.

 U rodnom Rosariju nisu imali novca za skup tretman lečenja, ni porodica, ni klub Njuels old bojs u kom je trenirao do te 13. godine.

"Bilo mi je zaista teško kada sam kao dete počeo igrati u Barseloni, ali sam od početka bio svestan da želim ostati u tom velikom klubu. Došao sam prvi put u Barselonu na probu, bio tu 15 dana, a onda se vratio u Argentinu. Nakon nekoliko meseci su me pozvali da opet dođem. Vratili su me i omogućili mi da ostvarujem snove", rekao je Mesi (32).

Dodao je da tada nije najbolje ni shvatao šta znači život u Španiji.

"Bio sam dečak i samo sam želeo da igram fudbal. Nisam bio svestan koliko će biti teško preseliti se na drugi kontinent, za mene i za moju porodicu. U početku je baš bilo teško. Nisam mnogo igrao, a igraču je to najteže. Usled tih problema, stigle su i neke povrede", ispričao je igrač kog je FIFA šest puta proglašavala za najboljeg na svetu.

Napomenuo je, ipak, da, uprkos svim izazovima nikada nije razmišljao da odustane i vrati se u Argentinu.

Mesi se 2001. godine doselio u Barselonu, a u novembru 2003. debitovao za seniorski tim sa 16 godina, četiri meseca i 23 dana. U igru ga je uveo Frank Rajkard i to u 75. minutu utakmice UEFA lige šampiona sa Portom, koji je sa klupe predvodio Žoze Murinjo.

Tagovi