Fudbal

UEFA zbunila i Kumana: Ne razumem format, neću ni da pratim žreb

Izvor mondo.ba Izvor Anadolija

Jedan od kritičara novog sistema žrebanja za EURO 2020 je i selektor Holandije.

Žreb grupa za Evropsko prvenstvo 2020. godine biće održan 30. novembra, a mnoge reprezentacije već sada znaju u kojim su grupama, zbog čega neki igrači i treneri smatraju da je fudbalska igra ostala bez dosadašnje neizvesnosti.

Jedan od kritičara ovog novog formata je i selektor reprezentacije Holandije Ronald Kuman koji čak smatra da možda ne treba ni da se prati ceremonija žreba.

''Uopšte ne razumem ovaj novi format. Pitao sam vodeće ljude iz našeg Fudbalskog saveza da li je uopšte potrebno da se gnjavimo odlaskom na žreb 30. novembra'', rekao je Kuman novinarima.

Ovaj komentar bivšeg menadžera Evertona i Sautemptona stigao je nakon što je nekolicina reprezentacija saznala u kojoj grupi će se takmičiti samo na osnovu pravila UEFA.

Holandija tako zna da će biti u grupi C sa Ukrajinom i pobednikom jednog od dva baraža. Samo nekoliko dana ranije, reprezentativac Belgije Kevin De Brujne je takođe izjavio da je sramotno na ovaj način odrediti grupe za EURO.

"Žreb za EURO? To je baš prava sramota. Za mene je ovo lažno prvenstvo. Mislim da fudbal postaje sve više biznis", kazao je De Brujne.

On je to rekao nakon što je postalo jasno da će njegova Belgija biti u grupi B sa selekcijama Rusije i Danske, dok će četvrti tim u toj grupi biti Vels ili Finska.

Izgleda da je mali broj ljudi kojima su se dopali eksperimenti UEFA.