Fudbal

Održan žreb plej-ofa Lige nacija

Izvor mondo.rs

Žreb za grupe i za domaćine finala plej-ofa Lige nacija održan je danas u Nionu i poznato je kakav je put do Evropskog prvenstva za preostalih 16 reprezentacija.

Reprezentacija Srbije saznala je spisak svih protivnika u baražu za Evropsko prvenstvo, kao što sada zna i da će potencijalnu odlučujuću utakmicu za plasman igrati 31. marta na svom terenu!

Pod uslovom da prethodno u polufinalu baraža pobedi Norvešku u Oslu 26. marta, "orlovi" će pet dana kasnije u Srbiji ugostiti Škotsku ili Izrael, u finalnoj utakmici, u kojoj bi naš tim mogao da se vrati na EURO posle čak 20 godina!

S obzirom na to da je UEFA pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zbog transparenta "Kosovo je Srbija", postoji realna mogućnost da evropska "kuća fudbala" kazni naš tim nastupom pred praznim tribinama.

Ipak, pre toga svi će biti fokusirani na gostovanje Norveškoj, o čijoj reprezentaciji je MONDO pisao detaljno.

Pogledajte kako će izgledati kompletan baraž za plasman na EURO 2020, koji će biti organizovan u 12 različitih gradova. Već je poznato da će Srbija u slučaju prolaza igrati u grupi sa Engleskom.


Reprezentacija Srbije se ni iz petog uzastopnog pokušaja nije plasirala kroz kvalifikacije. Ukrajina i Portugal su bili uspešniji u grupi, pa će "orlovi" tražiti drugu šansu u baražu koji je izborila dobrim igrama u novom UEFA takmičenju - Ligi nacija.

Izvor: MN Press